Split: Istra 1961 pobijedila Hajduk 2:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Momčad Istre 1961 večeras je u Splitu pobijedila Hajduk 2:1 (1:0).

Pred 4.500 gledatelja na Poljudu Puljani su došli u vodstvo u 30. minuti preko Milića, a od 42. minute kada je isključen Franko Batinić Hajduk igra s igračem manje. Od 57. minute, kada je isključen Woon Chung, obje momčadi igrale su s deset igrača. Hajduk je izjednačio u 69. minuti preko Vukovića koji je poentirao iz kaznenog udarca, a za konačnih 2:1 pobrinuo se Budicin u 81. minuti.

Prvo poluvrijeme ponudilo je dosta uzbuđenja. Trener Krstičević ostao je u 29. minuti bez A. Milića koji je u sudaru sa suigračem Nižićem dobio udarac u koljeni i napustio teren, a umjesto njega na travnjak je istrčao Plazonić. I dok je Hajdukov Milić napustio teren, "drugi" Milić, i to igrač Istra 1961 zatresao je mrežu svog nekadašnjeg kluba.

Anđelković je sa sredine terena idealno prebacio loptu na lijevu stranu gdje je utrčao H. Miljić i u klizećem "letu"po mokrom travnjaku gurnuo loptu ispod Blaževića. Imao je potom dvije izgledne prilike Andrijašević, no u oba navrata nije bio precizan.

Potpuno zasluženo ostali su Splićani u 41. minuti sa igračem manje. Izravni crveni karton zaradio je Andrijašević koji je na sredini igrališta udario Anđelkovića kopačkom u prsa, nakon čega je pulski veznjak morao napustiti teren. Sudac Batinić hajdukovca je zbog tog neopreznog starta poslao ranije pod tuš.

Mogao je u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela H. Milić riješiti pitanje protivnika. Idealno ga je uposlio Hadžić koji je ušao umjesto ozljeđenog Anđelkovića. Gostujući igrač izašao je sam pred Blaževića i šutirao, no hajdukov vratar uspio je obraniti taj udarac.

Drugi dio susreta ponudio je puno uzbuđenja, dva zgoditka - jedan na svakoj strani i još jedan crveni karton koji je zaradio igrač Istre Chung.

Domaćini su požurili ne bi li stigli do poravnanja. Od 57. minute momčadi su bile brojčano igrački izjednačene na travnjaku jer je drugi žuti karton zaradio Chung.

Bijeli su svoju premoć u nastavku susreta ipak uspjeli materijalizirati u 68. minuti kada je Čagalj u svom kaznenom prostoru srušio Vukovića, a sudac Batinić pokazao je na bijelu točku. Siguran realizator bio je Vuković.

Kada se činilo da će susret završiti bez pobjednika, gosti su poveli u 81. minuti, strijelac je bio kapetan žuto-zelenih Fausto Budicin. Korner s lijeve strane izveo je Adamović, najviši u skoku pred vratima Blaževića bio je Budicin, pucao je glavom iz blizine, lopta je pogodila gredu i od nje se odbila u mrežu.

Nakon što je sudac Batinić odsvirao kraj susreta igrači su zajedno s trenerom Pamićem otrčali prema 50-ak najvjernijih navijača Demona da bi im zahvalili na podršci. (Toni BILIĆ/NL)

Hajduk - Istra 1961 1:2 (0:1). Gradski stadion Poljud. Gledatelja: 6000. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: Conjar (Osijek) i Pataki (Đakovo). Strijelci: 0:1 H. Milić (31'), 1:1 Vuković (69' - 11m), 1:2 Budicin (81'). Žuti kartoni: Blažević, Vršajević, Jozinović, Nižić (Hajduk) Woon, Sušić, Hadžić, Horvat (Istra 1968). Crveni kartoni: Andrijašević (41'- grub prekršaj nad Anđelkovićem), Woon (57'- drugi žuti).

HAJDUK: Blažević, Oremuš (od 33. Kouassi ), Lima , A. Milić (od 31. Plazonić), Jozinović, Nižić, Andrijašević, Stojanović (od 74. Jakoliš), Caktaš, Vršajević, Vuković.

ISTRA 1961: Ježina, Sušić (od 84. Horvat), Čagalj, Budicin, H. Milić, Anđelković (od 45. Hadžić), Obšivač, Woon, Aganović, Roce, Križman (od 90. Zgrablić).

Pobjede Rijeke, Splita i Cibalije

U današnjim dvobojima 23. kola Prve HNL nogometaši Cibalije su u Koprivnici slavili protiv Slaven Belupa s 2:0 (2:0). Pogotke za vinkovačku momčad postigli su Mazalović u 25. minuti, kada su "farmaceuti" ostali bez isključenog Marasa, te Mišić u 35.

Rijeka je pak na Kantridi pobijedila zaprešićki Inter 2:1 (2:1). Gosti su došli u vodstvo već u 1. minuti preko Oršića, izjednačio je Kriellach u 15. minuti, a trobod Rijeci osigurao je Cesarec pogotkom u 34. minuti susreta.

Split je u Parku mladeži deklasirao Zagreb 4:1. Za domaću momčad poentirali su Rebić (15, 57), Belle (61 - 11 m) i Erceg (87), a počasni pogodak za pjesnike postigao je Abdurahimi (52). (H, GI)


Podijeli: Facebook Twiter