Split: Isplivalo truplo i glava raskomadanog muškarca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Strašan prizor - muški torzo bez glave i nogu - ugledao je prolaznik u lučici Zenta u Splitu koji je u utorak predvečer primijetio nesnosan smrad. Pozvao je policiju i odmah je započeo očevid koji se nastavio u srijedu ujutro kada je nešto dalje pronađena i plastična vrećica u kojoj je bila ljudska glava!

U pitanju je stariji muškarac, posmrtni ostaci su u moru bili već neko vrijeme, a gotovo je sigurno da je toj osobi pripadala i lijeva noga (odrezana iznad natkoljenice) pronađena prije desetak dana također u moru, ponovno u prozirnoj plastičnoj vrećici, na plaži između Žnjana i Trstenika, samo par stotina metara dalje od ovog najnovijeg otkrića.

Dekapitirano tijelo s rukama pronađeno je s vanjske strane lukobrana lučice Zenta. Neslužbeno doznajemo kako nije bilo u moru, već uglavljeno između nasutih kamenja i zemlje, upravo kao da je netko tu ostavio komade tijela koji su prethodno raskomadani. Sudeći po promjenama na lešu, najmanje 20-ak dana prošlo je od smrti muškarca.

Glavu koja je pronađena nešto dalje u vrećici, kao i nogu pronađenu prije desetak dana, vjerojatno je zahvatilo more i nosilo uz obalu. Za sada policija nema drugih tragova, osim izuzimanja otisaka prstiju. Pokušat će usporediti otiske, kao i DNK koji je izuzet i poslan na analizu u Zagreb, sa službenim popisom nestalih osoba kao i s DNK-om izuzetim s nešto ranije pronađene noge.

Glavni posao je na patologu splitske bolnice Antoniju Alujeviću, koji je obavljao analizu i pronađene noge.

- Radi se o starijem muškarcu, između 60 i 70 godina, a gotovo je sigurno da dio noge pripada ovoj osobi. Glava i noge odsječene su nakon smrti, za sada bi kao uzrok smrti mogli biti višestruki prijelomi rebara koji su pak nastupili za života. Pronađeni ostaci tijela su u visokom stadiju raspadanja, kazao je patolog Alujević. Nalazi se slažu s obavljenim pregledom amputirane noge, na kojoj je dr. Alujević pronašao arterosklerotske promjene te odredio visinu od 179 cm, kao i činjenicu da su nokti bili dugi oko 4 cm, što bi moglo upućivati na zapuštenu osobu.

Što je točno u ovom bizarnom slučaju na stvari još uvijek se ne zna. No zasigurno je netko imao dovoljno vremena i prostora te motiva za komadanje tijela koje je potom odbacio, dio u plastičnim vrećicama kako bi na taj način prikrio smrt muškarca. (M. MATANA/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter