Split: Bolnicu napunili pijani maloljetnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitski su liječnici u novogodišnjoj noći bili zatrpani intervencijama vezanim uz pijane maloljetnike i odrasle, kao i s ozljedama od pirotehničkih sredstava.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, u bolnicu su stizala djeca, od kojih je najmlađa djevojčica imala 13 godina, a u krvi joj je izmjereno 2,2 promila alkohola. Klinika za dječje bolesti splitske bolnice zaprimila je u novogodišnjoj noći ukupno 11 maloljetnika zbog jakog pijanstva.

"Ovo u svojoj praksi još doživjela nisam. Na Dječjoj klinici toliki broj alkoholizirane djece dežurni liječnici nikada do sada nisu primili", rekla je za Slobodnu dežurna liječnica Katica Gabrić. Hospitalizirana djeca imala su od 13 do 17 godina, a u krvi su imali od 0,8 do 2,5 promila alkohola. Posla s pijanim maloljetnicima bilo je toliko, piše list, da su uskakali kolege s drugih odjela.

Liječnici tvrde da je jedna od djevojčica, kako su im ispričali oni koji su je doveli, popila litru tekile. Rekorder među odraslima bio je muškarac koji je doveden nakon što je popio gotovo dvije litre viskija. (A. E./Dnevnik.hr)


Podijeli: Facebook Twiter