Split: 10 policajaca uhiceno zbog mita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deset splitskih policajca uhiceno je zbog primanja mita. Kako je potvrdeno iz MUP-a RH, rijec je o finalu višemjesecne akcije što ju je Odjel organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske proveo u koordinaciji s PNUSKOK-om i USKOK-om.

Akcija je danas okoncana te je privedeno ukupno deset policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske. Prijave što su protiv njih podnijete terete ih primanja mita i zloporabu položaja i ovlasti.

- Postoji osnova sumnje da su kaznena djela pocinjena u razdoblju od pocetka prosinca 2010. pa do uhicenja tako što su osumnjiceni tijekom nadzora i upravljanja prometom te postupanja prema osobama zatecenima u prometnim prekršajima tražili i uzeli mito.

Takoder je utvrdena sumnja da su osim uzimanja mita zloporabili svoj položaj i ovlasti, jer su za nesporno utvrdene prekršaje, za koje su predvidene uglavnom visoke novcane kazne prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, omogucili vozacima placanje znatno manjih novcanih kazni na mjestu dogadaja ili su bez zakonskog osnova izdavali upozorenja, stoji u priopcenju.


Podijeli: Facebook Twiter