Splicanin ubijen u svom stanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vinko Višic (67) ubijen je u svom stanu u Washingtonovoj ulici 7 u središtu Splita prije najmanje pet dana, a smrt je nastupila od udarca tvrdim predmetom po zatiljku. Policija je nastavila s ocevidom u stanu i u ponedjeljak, dan nakon što je zlocin otkriven.

U nedjelju je, naime, policiju pozvao necak Vinka Višica, kazao je kako je zabrinut za njega jer ga nije vidio danima niti mu se javlja na telefon. Ubrzo su vatrogasci provalili u trosobni stan od gotovo 80 kvadrata a unutra su zatekli strašan prizor.

Nesretni vlasnik stana ležao je u sobi koja je ocigledno služila kao dnevni boravak a odmah je utvrdeno da je rijec o nasilnoj smrti. Kako su vec nastupile truležne promjene na tijelu, tako je obdukcijom utvrdeno da je smrt nastupila prije više dana. Utvrdene su i ozljede glave, tocnije zatiljka, na kojima su bile tri rane.

Stan je bio u prilicnom neredu, gomila neopranog posuda te hrpe papira, izmedu kojih najvecim dijelom sudske dostavnice i razni podnesci. Višic je sudjelovao u nekoliko parnica, na Facebooku je pisao o prijevarama zbog kojih ce ostati bez stana, bunio se protiv odredenih sudaca koji su navodno korumpirani... U opsežnoj poruci je, medutim, ostavio dojam nekonzistentnosti. Istražitelji ce sigurno izuzeti svu Višicevu pravnu prepisku jer je svaka njegova protustranka imala potencijalni motiv da naudi vlasniku stana u Washingtonovoj 7.

Nisu pronadene obrambene rane, a cini se da motiv ubojstva nije bila niti provala. Višic je, naime, primao socijalnu pomoc te se cini da u stanu nije bilo niceg od posebne vrijednosti. Nije utvrdeno niti da je netko pretražio stan u potrazi za dragocjenostima, iako su ostalim prostorijama stana nadeni predmeti koji bi mogli imati veze sa zlocinom te su izuzeti radi vještacenja.

Zasad je sumnja sužena na krug osoba koje je Višic poznavao, odnosno dovoljno im vjerovao da ih pusti u stan. Tko god da je zadao smrtonosni udarac žrtvi, izašao je iz stana zakljucavši vrata za sobom, što je napravio kljucem kojeg je najvjerojatnije pronašao u stanu.


Podijeli: Facebook Twiter