Splićanin "pao" s više od tri kilograma amfetamina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od tri kilograma amfetamina, čija je vrijednost na ilegalnom tržištu veća od 600.000 kuna, pronašli su u srijedu kod 38-godišnjeg Splićanina inspektori Policijske uprave splitsko-dalmatinske, rečeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u splitskoj policiji.

Načelnik Službe kriminaliteta droga Dušan Jenjić rekao je da su pretragom njegova doma pronašli i oduzeli ukupno tri kilograma i 250 grama amfetamina, manju količinu marihuane, heroina i ecstazyja, opremu, pribor za vaganje i pakiranje droge te oko 40.000 kuna i nešto novca u stranoj valuti.

Uhićeni 38-godišnjak predan je nakon kriminalističke istrage u policiji pritvorskome nadzorniku te je doveden na Općinsko državno odvjetništvo.

- Kriminalističkom istragom utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičenik nabavljao veće količine amfetamina s namjerom da je prodaje na području Splitsko-dalmatinske županije i šire te smo protiv njega podnijeli kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga, rekao je Jenjić.

Inače, posljednja veća zapljena te vrste droge u Splitu bila je u lipnju prošle godine, kada su inspektori otkrili 5,5 kilograma speeda. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter