Splićani danas gostuju na Drosini

Sredina ili bok? - Risto Mitrevski  (D. MEMEDOVIĆ)
Sredina ili bok? - Risto Mitrevski (D. MEMEDOVIĆ)

U tijeku je 13. kolo Prve hrvatske nogometne lige, a na uobičajeno druženje s novinarima uoči današnje utakmice između Istre i Hajduka, koja će se igrati na "Drosini" s početkom u 15 sati, došao je Darko Raić Sudar. To nije značilo da je zeleno-žuti brod nakon Andreja Panadića, Alena Šušnića i Gorana Tomića 
dobio već četvrtog kormilara ove sezone, nego da je šibenskog stratega viroza prikovala za krevet pa je poslao svog pomoćnika da umjesto njega udovolji znatiželji pripadnika "sedme sile" i najavi sraz sa Splićanima. Što se tiče Tomića, njegova zdravstvena situacija nije takva da bi ga to moglo spriječiti da danas zauzme svoje mjesto na klupi, ali to se ne bi moglo reći za nekolicinu njegovih pulena na koje danas neće moći računati.
 
- Miloš je odmah nakon utakmice s Lokomotivom operiran u Zagrebu i on će duže vrijeme izbivati iz kadra, a danas još nećemo moći računati na Collinsa koji zbog bolesti cijeli tjedan nije trenirao i Hadžića kojeg muči ahilova tetiva - otkrio nam je Darko Raić Sudar "bočne probleme" s kojima se susreće pulski stožer pred današnji ogled.
- Neovisno o sustavu u kojem ćemo nastupiti i kojeg još uvijek nismo definirali, najveći problem predstavlja nam desni bok i na toj ćemo poziciji morati nešto "iskemijati" kako bismo pronašli igrača koji će ispuniti naša očekivanja.
 
Nije tajna da trener Tomić nije zadovoljan igrama koje Collins pruža u posljednje vrijeme te i da je zdrav, Nigerijac bi danas po svemu sudeći završio na klupi. Kako istovremeno ne može računati niti na 
Miloša, igra s tri igrača u zadnjoj liniji bez ove dvojice gubi poprilično na smislu i za očekivati je da će protiv Hajduka "zeleno-žuti" istrčati s četvoricom ispred Iveše. Međutim, i u takvom se razmišljanju pojavio jedan veliki "ali", a to je izostanak Hadžića koji je u takvoj formaciji trebao pokriti desni bok. Prijateljske utakmice s Novigradom, na kojima mu je Vrdoljak "zavrtao uši", pokazale su da Kelmendi nije još dorastao tome da bude skroz desni u zadnjoj četvorci i stoga je za očekivati da bi na toj poziciji trebao zaigrati Mitrevski. 
Premda, kad je već Raić Sudar spominjao "kemijanje", željenu čvrstoću mogli bi donijeti povratnik Žižić i Georgiev na stoperima, Bertoša na desnom, a Jurkić na lijevom boku, jer bi se u tom slučaju Mitrevski mogao prekomandirati na zadnjeg veznog.
 
- Trebat će dobro procijeniti, da li nam je Mitrevski potrebniji u sredini ili na boku. Dosta je opcija u igri, a mi ćemo se potruditi da izaberemo onu najbolju - Tomićevim je tragom, barem što se tiče tajnovitosti, krenuo Raić Sudar. - Sve će ovisiti o sustavu, jer jedni igrači su korisniji u jednom, drugi u drugom i treba vidjeti za kojeg ćemo se opredijeliti. Jedno je sigurno, neovisno o izostancima zbog zdravstvenih problema bit će promjena u sastavu jer na ove dvije posljednje utakmice nismo bili zadovoljni s nekim igračima i onime što su pružili te ćemo dati priliku nekim drugima. (Ivica CEROVAC)
 
OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU
 
 
 
 
 

 
 

 


Podijeli: Facebook Twiter