Spletke, intrige, otrovane torte i sretan kraj

Predstava "Kleopatra" Teatra Naranča (D. MEMEDOVIĆ)
Predstava "Kleopatra" Teatra Naranča (D. MEMEDOVIĆ)

Svaka predstava Teatra Naranča donosi drukčiji pristup - u nekima su zastupljenije plesne točke, u drugima svjetlosni efekti, nekada je najvažniji veliki ansambl ili pak UV teatar ili pak još teatar sjena. No, rezultat je uvijek isti - ozarena dječja lica koja izlaze iz dvorane narančastih stolica nakon odgledane predstave.

Tako je bilo i sinoć, na petoj ovogodišnjoj premijeri, onoj predstave "Kleopatra" u ispunjenoj dvorani Dječjeg kreativnog centra, odnosno ex Pionirskog doma. U publici ima sve više i odraslih, koji sa zanimanjem prate ove predstave, a bilo je tu i glumaca, koji su došli bodriti svoje kolege.

Nešto posve novo

"Kleopatra", kako su nam rekli iz Teatra Naranča, nije do sada izvedena u hrvatskim kazalištima, a pogotovo ne u adaptaciji za djecu - a sada je ovo djelo predstavljeno uz plesne točke, duhovite replike, songove te sugestivne kostime Nevena Mihića. Mjesto radnje je drevni Egipat, a spletke, intrige, zavisti, otrovane torte, ljubomora i naravno - neizostavan sretan kraj, sastavni su dio ove predstave.

Kreativni tim Naranče predvođen testkopiscem Franjom Tončinićem, redateljem Majklom Mikolićem i ravnateljem i scenografom Lukom Juričićem na scenu su postavili priču o egipatskoj kraljici Kleopatri. Zaplet pun spletki, prekrasni šareni kostimi, moderna glazba i igra svjetlosnih efekata samo su neke odlike novog projekta ovoga kazališta. Kao i do sada, zajedno na daskama koje život znači pojavljuju se profesionalni glumci i članovi ansambla njihovog dramskog studija. Priča prati rasplet oko dvorske spletke koju je zakuhao Potin, glavni sluga maloljetnog faraona Ptolomeja. Naime, njegov plan bio je otrovati tortu namijenjenu Kleopatri i na taj način riješit je se zauvijek...

Moderna koreografija

Duhovite replike podjednako su nasmijale djecu i odrasle, a svi protagonisti zaslužili su aplauze. Predstava je vrlo dinamična, a djeca najmlađe dobi fokusirala su se na svjetlosne efekte, kostime i veselu, modernu koreografiju. Igraju Jasna Petković/Zoja Poropat, Franjo Tončinić, Luka Juričić, Nataša Mandić/Tanja Skandel Monas, Edi Gojak, Gea Modrušan/Ornella Oršulić, Irin Šime Rabar, Dominik Dolenc, Filip Boškin, Ana Licul, Martina Božić, Paola Šimunović i Saša Ergotić. Redatelji su Franjo Tončinić i Majkl Mikolić, a glazbu je kreirao Ozren Glaser. Scenografi su Luka Juričić i Lena Modrušan, a koreografkinja Paola Šimunović. Kostime je kreirao Neven Mihić, frizure izradila Andrea Licul, a dizajner rasvjete je Anton Modrušan. (Vanesa BEGIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter