Spielberg će snimati remake "Plodova gnjeva"?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Redatelj Steven Spielberg zainteresiran je za snimanje nove filmske adaptacije poznatog romana "Plodovi gnjeva" Johna Steinbecka za filmski studio DreamWorks, prenosi britanski Guardian.

Redatelj razmišlja o otkupu filmskih prava na roman, prvi put objavljen 1939., prenosi Guardian pozivajući se na Deadline Hollywood. Roman "Plodovi gnjeva", potresna priča o teškom životu siromašne farmerske obitelji Joad za vrijeme velike gospodarske krize i suše u Oklahomi u 30-im godinama prošloga stoljeća, prvi je put prenijet na filmsko platno 1940., samo godinu dana nakon izlaska knjige.

Originalna je filmska adaptacija naišla na izvrstan prijem, a zadovoljan je bio i sam Steinbeck, kojeg je navodno posebno impresionirao Henry Fonda u glavnoj ulozi Toma Joada. Film je zaradio sedam nominacija za Oscara, osvojivši dva - za najboljeg redatelja Johnu Fordu i za najbolju sporednu žensku ulogu Jane Darwell, za ulogu Ma Joad.

Deadline piše da je za novu filmsku adaptaciju zainteresiran i Sundance, filmski institut Roberta Redforda, koji bi od priče želio napraviti mini-seriju. No, Steinbeckovi nasljednici navodno su ipak zagrijaniji za Spielbergovu ponudu. No, čak i ako DreamWorks uspije otkupiti prava, Spielberg će vjerojatno u tome projektu imati ulogu producenta a ne redatelja, piše Guardian.

Njegov je sljedeći redateljski projekt "American Sniper", temeljen na autobiografiji američkog mornaričkog specijalca Chrisa Kylea, s Bradleyem Cooperom u glavnoj ulozi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter