Sperath: Odsad život dostojan covjeka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Domu za psihicki bolesne odrasle osobe Vila Marija u Puli u ponedjeljak je održana svecanost u povodu useljenja u nove prostore, a ujedno je obilježena i 10. godišnjica postojanja.

Proslavi su se odazvali predstavnici gotovo svih ustanova socijalne skrbi Istarske županije, Grada Pule i Županije, nadležnog ministarstva te Crkve, predvodeni porecko-pulskim biskupom Ivanom Milovanom, koji je na završetku ceremonije posvetio novi dom.



- Hvala svima koji su pomogli u izgradnji novog doma Vila Marija i onima koji su nam pomogli da se preselimo. Za naše korisnike odsad pocinje život dostojan covjeka.

U starim prostorima bilo je korisnika koji godinama nisu silazili s katova, ali ovdje to mogu i sretni su zbog toga. To nam puno znaci, rekla je nova ravnateljica doma Vesna Sperath.

Dodala je da je oko gradnje i useljenja bilo puno poteškoca, no isplatilo se cekati. Veli da je gradnja u konacnici koštala 43,8 milijuna kuna.

- Obecavam da cemo opravdati uložena sredstva i to podizanjem kvalitete usluge. Želja nam je takoder izgraditi dnevni centar koji ce biti na usluzi svima onima u obiteljskim domovima, a smanjit ce i liste cekanja, rekla je Sperath.

Prigodni program osmislili su ucenici OŠ Šijana, koji vec godinama dobro suraduju s domom. Pred uzvanicima su potom nastupili i korisnici Vile Marije, i to recitacijama i pjesmama zbora korisnika.

U proslavu su bili ukljuceni i ucenici Strukovne škole koji su clanicama zbora napravili frizure i našminkali ih, a svoj doprinos dale su i pulske mažoretkinje kao domacice proslave.


Podijeli: Facebook Twiter