Spektakularni nastup Kenna Baileya oduševio publiku


Šesti po redu koncert 21. izdanja porečkog festivala "Jazz in Lap" predstavio je sastav Kenn Bailey Group feat. Zoran Majstorović. Gitaru je svirao Zoran Majstorović, na bubnjevima je bio Moulaye Niang iz Senegala, na basu Alvise Seggi dok je lider benda Kenn Bailey, izuzetan i energičan glazbenik, porijeklom Jamajčanin koji živi u Italiji, pjevao i svirao saksofon.

Publiku je podigao na noge

Program je bio odabran u soul, funk i reggae maniri a za Baileya ovo je bilo jedno od rijetkih pojavljivanja na hrvatskoj jazz sceni, ujedno i završni koncert njegove ljetne turneje za koji je odabrao upravo festival Jazz in Lap u Poreču. Ljubitelje jazza sinoć je zatekla i iznenadila izvrsna atmosfera koja se odvijala na pozornici festivala. Inače, Kenn Bailey je pjevač, tekstopisac i saksofonist, rođen u Velikoj Britaniji, poznat po svom live stilu koncertnih nastupa gdje publiku motivira i diže na noge, što je i sinoć u Poreču bio slučaj. Uz zvižduke odobravanja i aplauz publika je ovog sjajnog pjevača ponovo pozvala na binu gdje je za bis poklonio svoju verziju poznate skladbe "Purple Rain" slavnog Princea. Bio je to i emotivan pozdrav svim prisutnima.

Inače, suradnja Majstorovića i Baileya traje već dvije godine. Nakon zajedničkih turneja po Italiji, njihov rad i prijateljstvo ostavilo je traga na sinoćnjem nastupu. Usklađenost i divna međusobna sinergija, publiku je držala od početka do kraja koncerta uzbuđenom i zanesenom.

Završnica uz velikog Reginalda Veala

U sklopu festivala Jazz in Lap u srijedu, 24. kolovoza, održat će se koncert Nevena Stipčića & Groovebox iz Varaždina a posljednji ovogodišnji festivalski koncert održat će se 31. kolovoza. Nastupit će velika jazz zvijezda, jedan od najpoznatijih basista - Reginald Veal. Trenutno je Veal u stalnoj postavi Dianne Reeves, Ahmada Jamala te čest gost koncerata Lincoln centra u New Yorku uz ostale i Wyntona Marsalisa s kojim je često svirao na početku svoje karijere. Završni koncert Reginald Veal Trio feat. Byron Motley, sasvim će sigurno okupiti veliki broj poznavatelja jazz & blues glazbe, te pružiti užitak svim posjetiteljima a organizatorima, Pučkom otvorenom učilištu iz Poreča omogućiti dobar temelj i podršku za novo izdanje festivala, naredne godine. (E. V.)


Podijeli: Facebook Twiter