Spektakl u Puli: Bajrektarević za naslov

Peter Sipos, Hari Gorjan i Mirzet Bajrektarević (Manuel ANGELINI)
Peter Sipos, Hari Gorjan i Mirzet Bajrektarević (Manuel ANGELINI)

Konferencijom za novinare i službenim vaganjem u prostorijama pulskog autosalona Suzuki Motortech najavljen je "Pula fight night", borilački spektakl kojem će domaćin biti Pattinaggio. Manifestacija pod organizacijom Boksačkog kluba Gong i Motortech Consultinga kao suorganizatora, uz generalnog sponzora Casino Cezar te pod pokroviteljstvom Grada Pule i Hrvatskog saveza profesionalnog boksa, započet će u petak u 19 sati i na programu će imati pet borbi. Tri uvodne bit će u kickboxingu, disciplina K-1, koje su planirane da traju tri runde po dvije minute ako se pitanje pobjednika ranije ne riješi. U kategoriji do 86 kg snagu će odmjeriti Edin Brkičević iz pulskog Trojana i Filip Grgurić iz porečkog Kinga, potom će se u kategoriji do 81 kg sučeliti Ivo Mošnja iz pulskog Kapitol Gyma i Eugen Brlek iz opatijskog OFC-a, dok će treća borba biti u kategoriji do 71 kg i u njoj će se "kingovac" David Dobravac boriti protiv "trojanca" Nikija Ružića.

Nakon kickboxinga, na red dolazi boks. Najprije će se u prestižnoj borbi u supersrednjoj kategoriji ogledati Stjepan Božić i Gordan Glišić.  Ta će borba biti uvod u šlager večeri u kojem će pulski boksač, 32-godišnji Mirzet Bajrektarević, napadati međunarodni naslov profesionalnog prvaka Hrvatske u poluteškoj kategoriji protiv Mađara Petera Siposa.

Oni koji još nisu kupili ulaznicu, a željeli bi biti dijelom spektakla kakvom Pula već godinama nije bila domaćin, moći će to napraviti na ulazu u Pattinaggio od 18 sati, kad se dvorana otvara. Cijene ulaznica iste su kao i u pretprodaji, 70 kuna za parter i 50 kuna za tribinu.

- Na vaganju sam vidio da je moj protivnik izuzetno jak, no ja ću se potruditi da riješim pitanje pobjednika prije isteka predviđenih deset rundi. Spreman sam maksimalno i neće tu biti previše taktiziranja, čim prvi put odzvoni gong, krećem u napad - rekao je Mirzet Bajrakterević, koji je na vaganju težio 78,1 kg.

- Ovo je za mene jako važna borba, bitna stepenica u mojoj karijeri. Drago mi je što sam dobio ovu priliku i dobro sam se pripremio. Očekujem jak meč protiv dobrog protivnika, ali premda su mi poznate njegove kvalitete, u Pulu sam došao po pobjedu - istaknuo je Peter Sipos, kojem je vaga pokazala okruglih 79 kg. (I. CEROVAC)
 


Podijeli: Facebook Twiter