Spektakl u glazbenom vremeplovu "Malog velikog mikrofona"

Domjenak u bivšem ljetnom kinu (Z. STRAHINJA)
Domjenak u bivšem ljetnom kinu (Z. STRAHINJA)

Glazbenom retrospektivom "Večer pobjednika", u kojoj su nastupili pobjednici svih dosadašnjih izdanja, završen je dvodnevni 20. županijski dječji festival "Mali veliki mikrofon". Bila je to večer pravog glazbenog spektakla, vrhunskih interpretacija, a nadasve emocija. Mnogi pjevači nisu mogli sakriti suze kada su ponovo kročili na pozornicu i prisjetili se svojih prvih pjevačkih koraka koji su nekima od njih odredili i životni put. Tada su nastupili kao djeca pjevači, a danas su neki od njih već i roditelji pa je ovo rođendansko izdanje i za njih bila jedinstvena prilika da uzmu mikrofon u ruke i ponovo stanu pod svjetla pozornice.

Prijatelji kroz pjesmu

Alan Poropat, voditelj Udruge "Mali veliki mikrofon" i organizator županijskog dječjeg festivala održanog u suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda" i pod pokroviteljstvom Grada Buzeta, ujedno i autor ovog glazbenog projekta koji dominira dječjom glazbenom scenom Istre punih dvadeset godina, u povodu slavljeničkog festivalskog izdanja dodijelio je brojne plakete i zahvalnice za dugogodišnju suradnju i podršku manifestaciji, a prvu je uručio istarskom županu Valteru Flegu. Alan je zahvalio svima koji su ga podržali u realizaciji njegove glazbene vizije, a pjevači su zahvalili njemu.

- Nismo svi u isto vrijeme došli na pozornicu Mikrofona, neki smo duže neki kraće, ali želimo se zahvaliti što si nam dao priliku da postanemo prijatelji kroz pjesmu i da pjesma bude ona nit vodilja koja nas vodi kroz život, poručila mu je mlada buzetska pjevačica Lana Končarević. Uz rođendansku tortu, jubilarno izdanje obilježeno je i puštanjem dvadeset bijelih balona u zrak.

Glazbeni vremeplov pokrenula je ovogodišnja pobjednica "Malog velikog mikrofona" Reana Miloš iz Novigrada, a potom su se na pozornici izmjenjivali pobjednici dosadašnjih festivala iz čitave Istre; od Natali Radovčić, Karle Havić, Cristine Lubiana i Romine Peti, Ijana Prelca, Erike Belle, Katarine Ošo, Lare Demarin, Ele Mijatović, Ive Islambegović, Tedija Grubice, pa sve do Kristine Komar, Lore Pavletić i konačno Jasmine Rušnjak Vivoda pobjednice prvog "Malog velikog mikrofona" iz 1997. godine koja je za interpretaciju pjesme Maje Blagdan "Vino i gitare" dobila tada epitet zlatnog glasa Buzeta.

Putokazi kao gosti

U "Večeri pobjednika" nastupili su i pjevači koji su prije nekoliko godina predstavljali Buzet u TV emisiji "Pjevaj moju pjesmu" Lana Končarević, Josipa Jerković i Ivana Majcan. Nastupila je Snježana Demarin iz Pule, mama jedne od pobjednica Mikrofona Lare Demarin, a koja je nedavno bila finalistica glazbeno natjecateljskog TV showa "Nikad nije kasno". Zapjevali su uspješni pjevači Udruge "Mali veliki mikrofon" koji su proteklih godina nastupali na međunarodnim i domaćim festivalima; Elena Naperotić, Kristina Klarić, Mateo Pilat, Marina Žužić, Gianluca Draguzet, Cristina Lubiana, Ivan Bottezar, a u završnom su nastupu Marina, Dominik, Lana, Alan Poropat, Gianluca, Josipa i Mateo otpjevali su pjesmu "Moj svijet". Kao gost druge festivalske večeri nastupila je riječka vokalna skupina Putokazi.

U dosadašnjim izdanjima "Malog velikog mikrofona" nastupilo je više od 400 djece pjevača iz čitave Istre u natjecateljskom tako i u revijalnom dijelu festivala. Mnogim mladim pjevačima upravo je pozornica Mikrofona bila odskočna daska za daljnje glazbene nastupe pa su se nakon Buzeta predstavili na hrvatskim, ali i međunarodnim dječjim festivalima, a neki od njih upravo su na buzetskom dječjem festivalu zavoljeli glazbu i odabrali je kao svoj životni poziv. (Napisala i snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter