Spektakl sporta, sunca i pijeska

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pred do posljednjeg mjesta ispunjenim glavnim gledalištem porečke edicije Swatch Beach Volleyball Major Series u nedjelju su na Peškeri u spektakularnoj atmosferi održani (polu)finalni mečevi u kojima je na koncu, uz ovacije publike, slavio nizozemski odbojkaški dvojac Alexander Brouwer i Robert Meeuwsen. Uz bučno navijanje domaće, a pogotovo strane publike, koja je pozorno pratila i pjesmom i plesom nagrađivala svaki potez ponajboljih svjetskih pjeskaša u samoj su završnici slavili protiv kanadskog tandema Josh Binstock i Sam Schachter.

Kao i tijekom čitavog tjedna užarena se temperatura (32 stupnjeva u hladu) nastavila i u nedjeljnom finalu što je jamčilo pravu ljetnu atmosferu na terenu, kao i na tribinama. Valja pohvaliti i organizatore koji su se zaista potrudili čitavo vrijeme animirati publiku poznatim glazbenim ritmovima, navijačkim valovima, prskanjem vodom ili nagradnim igrama (gospođa kojoj je ni krivoj ni dužnoj u naručje pala ispucana odbojkaška lopta dobila je sedmodnevno ljetovanje u Poreču) i koječim drugim.

Za podizanje atmosfere na pijesku porečke Peškere zaslužni su također "naše gore listovi", Stjepan Hauser i Luka Šulić alias 2Cellos, koji su na samom početku finala svjetskog turnira u odbojci na pijesku, na sebi svojstven način na crvenom tepihu Poreč Majora odsvirali hrvatsku himnu, i možemo kazati da je odlično zvučala.

Prethodno ih je na staro porečko igralište udaljeno 400 metara od središnjeg terena helikopterom dovezao nadaleko poznati austrijski avanturist i rekorder Felix Baumgartner koji je od jutra "zrakomlatom" kružio iznad Peškere snimajući zračne snimke Poreča i Istre koje će se prenositi diljem svijeta. Najprestižnije svjetsko sportsko natjecanje u odbojci na pijesku tako je uspješno okončalo svoj premijerni nastup na hrvatskom Jadranu odnosno Poreču, gdje bi se prema neslužbenim informacijama trebalo vraćati još barem tri sljedeće godine.

Poreč iz ptičje perspektive s Felixom
Premda svjetski poznati "skakač iz svemira" Felix Baumgartner, zbog gustog rasporeda obaveza, u Poreču nije bio od volje za davanje intervjua ili izjava našeg je fotoreportera Milivoja Mijošeka preuzeo u svoj Heli Austria helikopter. S njime ga je provezao iznad samog stadiona na Peškeri i grada Poreča koje je onda fotoreporter "ulovio" iz ptičje perspektive. S obzirom da je poznat po neobičnim skokovima na pitanje našeg fotoreportera namjerava li skočiti usred vožnje Baumgartner je kazao da mu danas i nije baš neki dan za takav skok. (Anđelo DAGOSTIN, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter