Spektakl Leta 3 izazvao euforiju publike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastavak trodnevnog Rokaj festivala okupio je u subotu na Jarunu nešto više publike no prvog dana. Drugi dan zagrebackog festivala obilježili su rijecki bendovi Morso, Diskurz i Let 3, ali i zvijezde ovogodišnjeg izdanja - Primal Scream.

Let 3 je po starom dobrom obicaju ispaljivao cepove, a od pozornice je napravio kazalište u svom jedinstvenom stilu. Tijekom njihovog nastupa publika je bila u euforiji, no kad se preselila na drugu pozornicu poslušati bend Hard Time teško je bilo zadržati taj osjecaj.

Potom su na red došle najavljivane zvijezde iz Škotske - Primal Scream, bend koji se deklarira kao alternativni rock sastav, dok je njihova glazba prešla u miks suvremenog disko zvuka s naglaskom na psihodeliju. Kao takvi osvojili su samo malobrojne u publici jer je atmosfera koju je stvorio Let 3 zahtijevala još žešci rock pa se može reci kako su se provokativni Rijecani istaknuli kao zvijezde drugog dana Rokaj festa.

Treci dan je kao najjace zvijezde najavio anglo-švedski indie rock bend imena Razorlight prije kojega je publiku trebao zagrijati The Charlatans, uz dodatak domacih uzdanica Tranzistora, pulsko-vodnjanskih Popeyeja, Kinokluba i drugih.

Rokaj fest je opet dao priliku domacim bendovima koji demo-snimkama pokušavaju pronaci svoj put do publike, ali i onima koji iza sebe vec imaju nekoliko albuma. Dovodeci strane bendove iz Velike Britanije, Švedske, Bugarske, Makedonije i drugih zemalja željela se pokazati raznovrsnost stilova rock glazbe cime bi doživljaj pravom obožavatelju trebao biti potpun.


Podijeli: Facebook Twiter