Spektakl Jeana Michela Jarrea u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pionir elektronske glazbe Jean Michel Jarre na prvom gostovanju u Hrvatskoj priredio je spektakularni koncert u zagrebackoj Areni pred oko osam tisuca obožavatelja, upravo onoliko koliko je bilo karata u prodaji.

Ovaj francuski kompozitor i izvodac te priznati tekstopisac publiku je iznenadio na samom pocetku i, umjesto da se pojavi na bini, ušao je s južnog ulaza u dvoranu i uz jako osiguranje prodefilirao medu razdraganom publikom.

Uz velicanstveni laserski show na pozornici je izveo najpoznatije kompozicije sa svojih albuma "Equinoxe" i "Oxygene" koji je prodan u 12 milijuna primjeraka i prvi uspjeh ostvario još 1976. godine.

Jean Michel Jarre može se pohvaliti da je u svom koncertu koji je trajao više od dva sata okupio publiku generacije rodene kasnih 90-ih te kasnih 40-ih godina prošlog stoljeca. Ovaj show-maker skacuci na bini pokazao je i prilicnu vitalnost za covjeka rodenog 1948.

Pred zagrebackom publikom objavio je i svojevrsnu ekskluzivu da planira, pocevši od zagrebackog koncerta, dio novca od prodanih ulaznica izdvajati za UN-ov program zaštite okoliša u svijetu.

Jean Michel Jarre gostovao je u Zagrebu u sklopu svoje turneje World Tour 2011.


Podijeli: Facebook Twiter