Špehar: Uvijek ću dati sve od sebe za klub


Da su sami mogli birati gdje bi željeli odigrati najvažniju utakmicu sezone, vjerojatno bi nogometaši Istre 1961 teško mogli naći bolje mjesto od osječkog Gradskog vrta. Široko slavonsko srce uvijek je bilo iznimno darežljivo naklonjeno naspram "zeleno-žutih", koji su s pet posljednjih gostovanja u Osijeku kući donijeli 11 bodova, postigavši pritom devet, a primivši samo dva pogotka.

I sam trener Igor Pamić je istaknuo da bi se teško mogao odlučiti, kad bi mu netko to ponudio, da li bi više volio da se današnja utakmica igra u Osijeku ili u Puli. Daleko od toga da navijači na "Drosini" ne bi bili dodatni vjetar u leđa njegovim pulenima, no prošlost je pokazala da Osječani teško izlaze na kraj s Puljanima u domaćim dvobojima gdje se od njih očekuje samo jedno - pobjeda.

Taj imperativ osvajanja tri boda posljednjih se godina za njih pokazao kao pretežak teret, no sve je to bila dječja igra u odnosu na breme s kojim će na svojim leđima Osječani danas istrčati na teren. Sve osim pobjede u srazu sa "zeleno-žutima" za njih će biti korak bliže prvoligaškoj provaliji i to je karta kojoj je Paminjo, u pripremi ovog susreta, zacijelo pridao popriličnu važnost.

Usprkos važnosti susreta za obje momčadi, povratak u Gradski vrt za "diva iz Žminja" imat će i svoju emocionalnu stranu, jer je u svojoj igračkoj karijeri branio boje Osijeka te u 25 odigranih utakmica postigao 17 pogodaka. Zapamtili su tu sezonu i osječki navijači koji Paminja uvijek srdačno dočekaju, no za jednog drugog člana "zeleno-žute" karavane današnji će ogled biti jedan od onih koji se nikako neće moći svrstati u kategoriju "običnog dana u uredu". Riječ je o Dinu Špeharu, "osječkom djetetu" koji je na posljednjem ogledu današnjih suparnika, odigranom prije dva mjeseca na "Drosini", ušao s klupe u 85. minuti i dvije minute kasnije zabio jedini pogodak na utakmici. Bio je to Špeharov dugo čekani prvoligaški prvijenac u "zeleno-žutom" dresu zbog kojeg zasigurno danas neće s oduševljenjem biti dočekan na stadionu na kojem je napravio prve nogometne korake.

- Sigurno će biti nekih povika s tribina, ali o tome ne želim razmišljati. Osijek je moj bivši klub i kad igram protiv njega emocije su jako prisutne, no ja sam profesionalac i kad iziđem na teren uvijek ću dati sve od sebe za klub čije boje branim. Tako će biti i danas, nema tu puno razmišljanja - nije previše dvojio Dino Špehar. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


 


Podijeli: Facebook Twiter