Špehar: Nismo odigrali najbolje


Tjedan dana prije početka nove prvoligaške sezone, koju nogometaši Istre 1961 otvaraju gostovanjem na Poljudu, igra "zeleno-žutih" daleko je od bajne. Činjenice da mu momčad još uvijek nije na željenoj razini svjestan je i trener Igor Pamić, a za što je u ovom trenutku spremna poprilično izmijenjena pulska prvoligaška družina moglo se u subotnjoj generalci protiv Hrvatskog dragovoljca uvjeriti i 500-tinjak gledatelja koji su pohodili Gradski stadion "Aldo Drosina".

Bila je to blijeda predstava nedovoljna da se pobijedi dojučerašnji prvoligaš koji je tek prije desetak dana počeo s pripremama za drugoligašku sezonu. Na "crnima iz Sigeta" vidjelo se da u ovom trenutku još nisu spremni da u "pristojnom" ritmu izdrže više od 45 minuta i stoga je trener Davor Mladina u nastavak susreta krenuo s kompletno izmijenjenom momčadi, ali i tako "šareni" Hrvatski dragovoljac "zeleno-žuti" nisu uspjeli, ako ne nadvisiti kvalitetom, onda barem nadjačati fizičkom moći i snagom. I to je ono što zabrinjava pred ogled protiv Hajduka, puno više od činjenice da su Sigećani u subotu samo jednom morali vaditi loptu iz svoje mreže.

Da su i jedna i druga momčad doživjele popriličnu rekonstrukciju može potvrditi pogled na sastave u kojima su na "pulskoj bombonijeri" istrčali prije točno tri mjeseca u susretu u kojem je Hrvatski dragovoljac slavio s 2:1. Za Istru 1961 obje utakmice odigrali su samo Vučko i Obšivač, uz Mancea koji je u oba navrata ušao s klupe te Čaglja koji je u međuvremenu zeleno-žuti dres zamijenio onim crne boje.

Slična je situacija i u gostujućim redovima gdje su mjesto prvotimca zadržali Zlatar i Lesjak, Jajčinović i Mršić su se iz rezervista preselili u startere, dok su Tomić i Gregov preselili u Pulu, s tim da je ovaj potonji u subotu ostao na klupi za rezervne igrače.

Puno je tu promjena i samim tim puno posla pred Paminjom da se sve to posloži kako spada, pa je i to jedan od razloga što je umjesto najavljenih 15-16 igrača koji će zaigrati na generalci, koristio usluge njih 19, još jedna potvrda koliko nedoumica postoji oko momčadi koju će suprotstaviti splitskim "bilima".

Jedina trojka koja je odradila svih 90 minuta bili su stoperski par Vučko i Graf te Obšivač koji je ovom prilikom igrao na poziciji zadnjeg veznog, sve ostale "div iz Žminja" zamijenio je tijekom nastavka susreta. Bila je i jedna izmjena u prvom poluvremenu, u 38. minuti kad je Brkića na golu zamijenio Dreven.

Loše je u nekoliko navrata reagirao mladi čuvar mreže, bio je i krivac za primljeni pogodak, no stekao se dojam da je mladi Brkić tom prilikom još bio pod dojmom ranijeg bliskog susreta sa strijelcem Poredskim koji je u želji da stigne jednu loptu koju je Graf glavom kratko vratio Brkiću umjesto lopte kopačkom pogodio njegovu glavu.

Morala je intervenirati i liječnička služba nakon čega je Brkić ostao u igri, ali neposredno nakon primljenog gola Igor Pamić, koji je po svom već ustaljenom običaju utakmicu gledao s tribina u društvu sina Zvonka i predsjednika Ščeglova, dao je signal svojim pomoćnicima da u igru pošalju Drevena. Hoće li on čuvati pulsku mrežu i na Poljudu, ili će na golu ipak stajati Brkić, ostaje nam da vidimo.

- Ma jak je Brkić i bit će s njegovom glavom sve u redu - komentirao je bliski susret glava-kopačka Dino Špehar, nogometaš Istre 1961 u čijim redovima u subotu nije bilo najavljenog Korejanca Woona.

- Woona je boljela zadnja loža, pa trener Pamić nije želio ništa riskirati, ali ne sumnjamo da će u ovih tjedan dana koji su pred nama to zaliječiti i biti spreman za ogled s Hajdukom. On nam puno znači na toj lijevoj strani, premda i Heister može tamo dobro odigrati, kao što je to i pokazao na utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca. Ma prisutna je kvaliteta u našoj svlačionici, dobro su pokrivene sve pozicije te nije ni upitno da ćemo, uz maksimalan rad, doći do željenih rezultata.

Drugim riječima, kad počne ono pravo vidjet ćemo i pravu Istru 1961, u puno boljem izdanju nego što je bilo ovo protiv drugoligaša iz Sigeta.

- Istina je da nismo odigrali najbolju utakmicu, ali mislim da je to normalno u ovoj fazi priprema, bitno je da mi za tjedan dana budemo pravi na Poljudu. Ova utakmica s Hrvatskim dragovoljcem ipak nije bila realna slika onoga što mi u ovom trenutku možemo i uopće ne sumnjam da će nas trener Pamić posložiti kao što i inače posloži svoje momčadi te se nadam da ćemo u Splitu izvući bod ili možda čak i sva tri - zaželio je Špehar. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter