Specijalci prekinuli trening "vatrenih"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brazilski specijalci nenajavljeno su upali na trening hrvatske nogometne reprezentacije u kampu Tivoli, novinarima zabranili ulazak u press centar, a nakon što su 20-ak minuta pretraživali objekt napustili su kamp.

Nagađalo se da se radi o dojavi i eksplozivnoj napravi, no navodno se radilo o rutinskoj kontroli koju je brazilska vojska provela u svim kampovima reprezentacija sudionika svjetskog prvenstva. Specijalci su press centar pretraživali detektorima, međutim nisu pronašli nikakvu napravu. Zanimljivo, vojska nije ponudila nikakav razlog zašto je obavila pretres.

Dio novinara se našalio da je ulazak brazilske vojske u kamp sasvim sigurno bio pokušaj domaćina da unese nervozu u hrvatske redove uoči otvaranja svjetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske 12. lipnja u Sao Paulu.

Situacija se vrlo brzo smirila i konferencija za novinare hrvatske reprezentacije normalno je održana. (Hina)

HNS: Bila je to rutinska kontrola trening centra

Hrvatski nogometni savez (HNS) demantirao je senzacionalističke napise u hrvatskim medijima o dojavi o podmetnutoj eksplozivnoj napravi te prekinutom treningu hrvatske reprezentacije.

Iz HNS-a su poručili kako je "obavljen rutinski pregled trening centra hrvatske reprezentacije."

"Jedna od mjera koje provode brazilske snage sigurnosti je i protueksplozijski pregled koji se obavlja na svim službenim mjestima gdje borave reprezentacije koje sudjeluju na Svjetskom prvenstvu. Naglašavamo, radi se o rutinskim i redovnim mjerama sigurnosti", poručili su iz tabora hrvatske reprezentacije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter