Spasiti pulski bolnicki sindikat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je osam od devet clanova Izvršnog odbora pulske bolnicke podružnice Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi dalo ostavku, predsjednica sindikata Spomenka Avberšek postavila je u petak za privremenu povjerenicu bolnicke podružnice Anitu Križan, županijsku povjerenicu ovog sindikata.

- Naše clanstvo ne zaslužuje da ostane bez sindikalne zaštite ili da ih vodi bilo tko. Ucinit cu sve da se podružnica ne ugasi... Ono što nikako ne volim jest da stradavaju clanovi zbog svada u povjereništvu sindikata, rekla je Avberšek.

Najavila je izvanredne izbore kroz najviše dva mjeseca i izbor novog povjereništva. Podružnica je dobro funkcionirala do potpisivanja nesretnog sporazuma o prekovremenim satima. Premda je Avberšek sporazum ocijenila dobrim, dosadašnja povjerenica i sadašnja predsjednica radnickog vijeca bolnice Vesna Biletic nije ga prije potpisivanja predocila radnicima, vec je to ucinila tek ovaj tjedan, mjesec i pol dana nakon potpisivanja, i to na pritisak iz Zagreba.

- Sporazumom je dogovoreno da 40 posto odradenih sati poslodavac nadoknadi u novcu, a ostalo u slobodnim danima, što i piše u prve dvije izjave. Sporne su druge dvije izjave koje je 19. travnja ponudilo ravnateljstvo kao mogucu varijantu. U njima piše da radnici pristaju na iskljucivo korištenje slobodnih dana na racun prekovremenih sati. E tada je trebala Vesna Biletic zaštititi zaposlenike bolnice i otici kod ravnatelja, naglašava Avberšek.


Podijeli: Facebook Twiter