Spasimo pse iz skloništa!

Divna
Divna

Tri psa, tri života, ista tužna i ružna sudbina. Da li ćemo im pomoći da njihove bajke ipak dobiju sretne završetke? Tim su riječima apel uputili volonteri koji veliki dio svog vremena posvećuju kako bi spasili napuštene pse iz pulskog skloništa.

Waldi, ovo divno prenježno stvorenje, gracilnog tijela, nema 15 kilograma, niti godinu dana. Muškić je, mješanac neke lovačke pasmine, nježan i drag kao što i inače jesu lovački psi. "Samo mi se umiljavao, vrtio u krug od sreće. Sigurna sam da bi u nečijem domu bio sretan, veseo i da bi svojom njuškicom usrećio svakoga", opisuje volonterka.

Divna i njezin drug Zig2, veliki su, imaju sigurnih 35 kilograma, a još veća srca. Mužjak i ženka su, odrasli i imaju oko pet godina. Zig2 je mješanac nekog medastog dobrice, a Divna kao da ima nešto od huskija/malamuta miješano s belgijskim sivim ovčarom. "Predivni su, a tek dobri!!! Ja sam ih pomazila, oni su nježno zacvilili i bacili se na leđa da ih češkam po stomaku.

Služili su za čuvanje, vjerojatno ih je vlasnik i volio, jako lijepo izgledaju, ali sada su oni ostali sami i čekaju nove domove i nove obitelji", kaže nadalje volonterka i pita se  ima li netko mogućnost udomiti jednu od ove tri nesretne duše.

Zainteresirani mogu više informacije dobiti upitom u inbox na ime Mira Banković ili na e-mail [email protected]

- Molim vas pomozite nam da im nađemo dom, apelira Mira. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter