Spasimo istarskog ježa!

Ježevi često stradavaju pod kotačima automobila
Ježevi često stradavaju pod kotačima automobila

S prvim proljetnim danima na istarskim se cestama pojavljuju ježevi - bude se iz zimskog sna, traže hranu, srodnu dušu, a budući da su najaktivniji noću, često stradavaju na prometnicima, pod kotačima automobila. 

Riječanin Aldo Brljafa, zaljubljenik u prirodu i životinje, dosjetio se pokrenuti veliku akciju pod nazivom "Spasimo istarskog ježa".

- Familija mi živi u Istri, a zbog posla sam često ovdje te sam  svakodnevno svjedok stradavanja ježeva na cesti koje gaze neoprezni vozači, veli nam Brljafa. Kaže da u Njemačkoj ovom problemu pokušavaju doskočiti tablama na cestama koje obavještavaju i upozoravaju vozače na ježeve, te da bi se isto trebalo učiniti i kod nas.

Dodaje kako bi volio da se u njegovu akciju uključe udruge koje brinu o životinjama, ali i turističke zajednice te Istarske ceste, a velika mu je želja da se realizira postavljanje tabli na najkritičnijim područjima Istre. Zbog toga je kontaktirao i njemačku pokrajinu Baden-Württemberg s kojom bi, kako kaže, volio da se poveže naša Istarska županija koja bi mogla koordinirati ovom akcijom.

Brljafa je, recimo i to, sam već osmislio majicu s logom ove akcije. Sada je red da se njegovu entuzijazmu priključe svi oni koji žele i mogu pomoći spasiti istarskog ježa. (B. PETROVIĆ; snimio D. ŠKOMRLJ/NL)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter