Spasili 88-godišnjaka s krova, izvukli ždrijebe iz jame

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neobicnu intervenciju odradili su danas, upravo na petak 13. vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Buzet. U buzetskom starom gradu spašavali su 88-godišnjaka koji se popeo na krov gdje ima staklenik.

Vatrogasce je u 12.33 sati pozvao sin 88-godišnjaka koji je došao obici oca te ga je pronašao na krovu, ocevici kažu ozlijedenog, ali pri svijesti. Vatrogasci su nesretnika imobilizirali te ga nosilima spustili s višeg na niži krov i donijeli do kola hitne pomoci koja su ga odvezla u KBC Rijeka.

To nije prvi put, komentirali su susjedi, da se vitalan starac, u mladosti vrstan majstor i dobar zidar, popeo na krov te ga je trebalo spuštati.

Nakon cjelodnevne složene operacije zbrinjavanja lešine nasukanog 5-metarskog morskog psa volonje u cetvrtak, rovinjski vatrogasci danas su spašavali ždrijebe.

Mladi konj Mladena Pauletica iz Rovinja upao je u zaraslu jamu, pa su se uz pomoc speološke opreme, koju koriste za spašavanje iz dubina, vatrogasci spustili u jamu i pronašli ga na dubini od šest metara.

Kako su ga izvukli na površinu tako je ždrijebe stalo na svoje noge i potrcalo. Neozlijedeno je preživjelo pad u jamu zahvaljujuci njenom uskom ulazu i vegetaciji, zbog koje je postepeno tonulo u dubinu.

Citava je uspješna operacija spašavanja potrajala gotovo cetiri sata, a u njoj je sudjelovalo šest vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Rovinj.


Podijeli: Facebook Twiter