Spasila dvogodišnju sestru iz bunara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zahvaljuci iznimnoj hrabrosti i prisebnosti starije sestre Martine M. (16), spašen je život dvogodišnje Sare M . iz Slavonskog Broda, koja je u utorak oko 16.45 sati upala u šest metara dubok bunar!

Djevojcica se sa sestrom igrala iza stambene zgrade u Zrinskoj 87. U jednom trenutku curica se našla u blizini bunara, koji je u razini s tlom, i upala u njega. Martina je trceci prema bunaru pocela dozivati u pomoc. Ne razmišljajuci ni trenutka, skocila je u šest metara dubok bunar i uhvatila sestricu. Jednom rukom držala se za cijev hidrofora, a drugom držala sestru iznad vode.

Sve je vidjela i prva susjeda Jasminka, koja je alarmirala susjedstvo. Prvi je priskocio Pavo Majstoric (24), koji se spustio u bunar držeci se za cijev hidrofora. Nakon nekoliko minuta uspio je od Martine primiti Saru i izvuci je van. Potom se vratio i uz pomoc okolnih stanara zgrade pomogao i Martini da izide iz bunara. Sestre je preuzela u meduvremenu pristigla ekipa Hitne pomoci, koja ih je prevezla u brodsku bolnicu.

Dvogodišnja Sara, osim šoka i pothladenosti, nije pretrpjela ozbiljnije ozljede, kao ni sestra koja ju je spasila.


Podijeli: Facebook Twiter