Spašeni Madari na Kleku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ekipa ogulinske Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) pronašla je u ponedjeljak oko 2.30 sati u dobrom zdravstvenom stanju madarske državljane - jednu mušku i tri ženske osobe, nestale na Kleku, priopcila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Županijski centar 112 Karlovac primio je u nedjelju u 21.30 sati dojavu madarskog državljanina da su se on i još troje Madara izgubili na Kleku. Krenuli su s vrha planine u smjeru mjesta Vitunj kod Ogulina. Oko kilometar prije mjesta naišli su na pcele koje su ih napale. Zbog nepoznavanja terena i noci odlucili su sacekati da HGSS dode po njih.

Obustavljena je potraga za dvojicom malodobnih madarskih državljana koja su javila da su zalutala na Biokovu iznad Tucepa do dobivanja novih informacija o slucaju buduci da se radi o malodobnim osobama, a nitko od roditelja nije prijavio njihov nestanak.

Županijski centar 112 Split primio je dojavu dva mladica u dobi izmedu 14 i 15 godina da su zalutali na Biokovu iznad Tucepa i ne znaju put natrag. Receno je da je jedan od njih u stanju šoka. ŽC 112 je o tome obavijestio HGSS Split i Makarska, PP Makarska i OKC PU splitsko-dalmatinske.


Podijeli: Facebook Twiter