Spašena jedrilica kod Savudrije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijansku jedrilicu "Enoros", koja je u nedjelju u 13.55 sati poslala poziv za spašavanje oko tri nauticke milje jugozapadno od Savudrije, u 16.45 sati u luku Umag doteglilo je policijsko plovilo.

Dva clana posade talijanski su državljani, a na 11 metarskoj jedrilici isplovili su u nedjelju iz Rovinja u smjeru Monfalconea. Uslijed jake bure koja je puhala na tom podrucju došlo je do razdora prednjeg jedra i konopca koji se zamotao oko propelera.

"Na mjesto dogadaja se uputio kapetan ispostave Umag Miljenko Gasparini na policijskom plovilu s dva policijska djelatnika. Valovi su bili visine oko tri metra, a vjetar je jedrilicu nosio u smjeru jugozapada. Jedrilica je pronadena na oko pet nautickih milja zapadno od Umaga, nakon cega ju je policijsko plovilo uzelo u tegalj i oko 16.15 sati doteglilo u umašku ACI marinu. Clanovi posade nisu ozlijedeni. Akciju je koordinirala Nacionalna središnjica za uskladivanje traganja i spašavanja u Rijeci (MRCC) koja je bila u kontaktu i s MRCC u Trstu", stoji u priopcenju glasnogovornice Ministarstva mora Marina Halužan. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter