Spašen slovenski kitesurfer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kitesurfer S. J. (41), slovenski državljanin kojeg je poslijepodne oko 15.30 sati vjetar otpuhao na pucinu 1,2 nauticke milje od svjetionika Savudrija, spašen je oko 16.15 sati. Policiju je oko 15.50 sati alarmirao jedan gradanin, nakon cega su alarmirane sve nadležne službe.

Na more su se otisnula plovila pomorske policije i ribar Danilo Latin sa svojom posadom. Nedugo zatim sustigli su daskaša, kojeg je neozlijedenog Latin ukrcao na svoj brod i vratio u kraj.

- Bio sam u stalnom kontaktu s kapetanijom i policijom. Prije isplovljivanja prikupio sam podatke od gradana, no s obzirom na moje iskustvo zakljucio sam da ti podaci nisu baš vjerodostojni. Nakon pola sata potrage moj mornar koji je stajao na rampi od koce je ugledao kitesurfera u moru. Tu je u blizini bio i policijski gliser.

Kitesurfera smo ukrcali na moj brod "Esky" i odvezli ga u kraj. Nije bio jako potresen, ali je bio u moru oko sat i 40 minuta. Kod sebe je u moru imao samo jedro, dok je dasku negdje ispustio. Rekao mi je da je izgubio zrak, valjda dok je pao u more, i da se više nije mogao dignuti. Inace vani je puhala bura, no jaka struja nosila je prema sjeveru, rekao nam je Danilo Latin.


Podijeli: Facebook Twiter