Spašen krokodil Hollande

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetiri i pol metra dug, pola tone težak i bez ijednog zuba, krokodil nazvan Hollande u cast francuskog predsjednika, koji je jedva živ boravio u zoološkom vrtu na Borneu, prebacen je u utocište duboko u džungli, 300 kilometara od svog prvotnog prebivališta.

Krokodil je bio osuden na sigurnu smrt u zoološkom vrtu Tangkiling, u indonezijskom dijelu otoka Borneo. Sirota životinja je preživljavala u bazenu s prljavom i onecišcenom vodom, uz vrece za smece i plasticne boce. U pokušaju da probije metalnu ogradu izgubio je sve zube.

Na Borneu su niknuli brojni zoološki vrtovi za prihvat i smještaj brojnih ugroženih životinja koje su pobjegle ili su oslobodene iz kaveza, kao i one životinjske vrste koje su zbog ljudskog djelovanja izgubile staništa. No, ti državni zoološki vrtovi su ubrzo ostali bez novca i životinje je postalo nemoguce prehranjivati, te su se oni pretvorili u zoološke vrtove za umiranje.

"Ne možemo ih ubiti. Ne možemo ih ostaviti u ovakvom stanju pa ih primamo u naše utocište", kazala je 32-godišnja Francuskinja Aurelien Brule koja brine o životinjama i koja u džungli živi od tinejdžerskih dana. Hollande se prvo žestoko opirao svojim spasiteljima, ali je ipak dopustio da ga se prebaci u kamion koji ga je odveo u utocište s osam drugih krokodila. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter