Spas od sunca


Ljeto je u punoj formi, temperature su na vrhuncu, a energija na minimumu. Fjaka! Bilo koji izlazak na sunce pretvara se u pravu potragu za hladom, jer vrućine su paklene, bolje reći, tropske. I što učiniti, kako se zaštiti da nam mozak ne eksplodira, odnosno prokufa? Naravno, šeširom. Za vruće ljetne dane šešir je obvezan. Kao što kožu štitimo kremama sa zaštitnim faktorom, tako i tjeme moramo zaštititi od sunca (obratite pažnju na Azijatkinje koje baš uvijek nose šešire) Najbolji su izbor slamnati šeširi koji su neodoljivi modni dodatak svakog ljeta. Prozračni su i lagani pa nam neće biti vruće kad sunce zagrije. Za ljeto su, naravno, poželjne svjetlije nijanse.

Slamnati šeširi široka oboda prave sjenu koja će vam pokriti lice i zaštiti vas od sunca. Ujedno će upotpuniti svaki "obični" ljetni styling, jer primjerice klasični su šeširi pojam elegancije, ženstvenosti i profinjenosti. Možete ga nositi na plaži uz badić ili pak za šetnju gradom uz casual odjevnu kombinaciju. Za dozu tajanstvenosti kombinirajte šešir sa sunčanim naočalama i sakrijte svoj pogled od znatiželjnika. Osim što su korisni za zaštitu od neželjenih toksičnih pogleda i istih takvih zraka sunca i/ili za skrivanje oštećene kose od mora, šeširom poručujete svijetu da ste na odmoru (čak i ako niste), osobito kada se nosi uz ljetnu haljinu, sandale, prozračne tunike i espadrile. Šešir je ta metafora bezbrižnosti, simbol odmora. U trenutku kada ga stavite na glavu kao da ste uputili poziv za odmor i odlučili upijati život pod šeširom.

No, šeširi imaju svoj šarm. Kada su oni u pitanju, bili muški ili ženski, jedno je sigurno - nećete stati na jednom modelu, postat će vam svojevrsni zaštitni znak, ponekad i ovisnost. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter