Šparuge kao inspiracija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grupa umjetnika, kreativaca, ljubitelja umjetnosti i gurmana okupila se proteklog vikenda u galeriji Tigor u Baredinama Donjim. Ronny Jušic, voditelj tog originalnog izložbenog prostora, nekadašnje štale koju je sam obnovio, šparugama je po drugi put zagolicao njihovu znatiželju i maštu.

Upravo je taj sezonski slastan plod prirode, zajedno s istarskim krajolikom, bio inspiracija za 24 autora iz Hrvatske, Slovenije i Italije, koji su za tu prigodu pokazali svoje slike. Divlja šparuga je bila glavna i u delicijama koje je Jušic pripremio za nastavak ugodnog druženja - juhi s kruhom preprženim na maslinovom ulju i salati s rižom, pršutom i jajima.



Na izložbi, koju je otvorio povjesnicar umjetnosti Marino Baldini, još je iducih 15-ak dana moguce pogledati ostvarenja Bruna Paladina i Damira Stojnica iz Rijeke, Neve i Branka Pizzula te Vesnice Popovic iz Opatije, Mladena Milotica i Monike Petrovic iz Pule, Nikole Ražova, Ivanke Ruk-Ražov, Jadranke Kalenic i Branka Kolarica iz Rovinja, Luke Stojnica i Marija Santraca iz Poreca, Mirjane Matic iz Višnjana, Elvisa Bertona iz Pazina, Sonje Milotic Šesto iz Zagreba, Martine Žerjal iz Pirana, Giuliane Martinz, Tullija Sile, Pina Callee, Livija Zoppolata, Dantea Pisanija, Paola Giorija i Else Delise iz Trsta te Ronnyja Jušica.

Medu brojnim zanimljivim radovima medunarodna je komisija posebno istaknula one Mirjane Matic i Mladena Milotica, dodijelivši im nagrade - metalne skulpture koje prikazuju šparuge Porecana Emila Knapica.


Podijeli: Facebook Twiter