Šparugada u Kaštelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sa sedmim izdanjem medunarodne gastronomske manifestacije Zlatna šparuga, koja ce se održati u srijedu u konobi Malo selo u Fratriji, službeno pocinje 13. Šparugada - Ottava 2010., velika fešta koja ce se do nedjelje odvijati u Kaštelu.

U petak popodne na programu je turnir veterana u malom nogometu, a navecer ples i zabava uz bendove Quo vadis i Koktelse.

Ranojutarnjim turnirom u bocanju pocet ce subota koju ce obilježiti drugi sportski sadržaji, poput turnira u paintballu na poligonu u Kaldaniji, natjecanja u branju šparuga i mini djecje biciklijade. Nagradit ce se špaletom najduža šparuga.

Šparuge na Podravkin nacin pocet ce u 17 sati - prihod od prodanih jela namijenjen je u humanitarne svrhe. Vecer ce se nastaviti izložbom jela od šparuga koje ce pripremiti lokalni ugostitelji i kaštelanske domacice, degustacijom delicija od tih šumskih plodova i nagradenih vina mjesnih vinara, te koncertom Mambo Kingsa.

Nedjeljni program startat ce jutarnjim pješacenjem po kaštelanskim puteljcima, a nastavit ce se biciklijadom, dvjema izložbama. Megašparugada zakazana je u 18 sati - opet ce se kušati šparuge, ali na kaštelanski nacin. Uslijedit ce podjela priznanja, kulturni program i zabava s plesom uz grupu Bullea folk.


Podijeli: Facebook Twiter