Šparuga - glavna zvijezda menija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turisticke zajednice sjeverozapadne Istre – Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja - ove godine organiziraju po peti put Dane istarskih šparuga koji ce poceti u subotu, a trajati do 1. svibnja.

Prilikom pokretanja ovog projekta TZ-ova želja je bila da s vremenom postanu kvalitetan i tradicionalan turisticki proizvod koji ce ovaj istarski klaster istaknuti na turistickoj karti kao vrhunsku gourmet destinaciju i promovirati ga u predsezoni.

Ideja o korištenju šparuge u promotivne, turisticke svrhe nastala je zapravo u Kaštelu prije 14 godina. Zatim su turisticke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja 2007. prepoznale kvalitetu projekta i napore koje su mještani Kaštela ulagali u organizaciju svih dogadanja vezanih uz prezentaciju divlje šparuge kao potencijalnog brenda našeg prostora.

Uz postojeca dogadanja u tom mjestu u Dane istarskih šparuga ukljucili su se i svi zainteresirani ugostitelji, uvršteni u vodic Istra Gourmet. Svaki od njih, da bi sudjelovao, mora pripremiti jelovnik s najmanje cetiri slijeda na bazi ovog šumskog ploda, koji su sljubljeni s vrhunskim vinima i maslinovim uljima ovog podneblja.

Popis ugostitelja koji su ukljuceni u Dane istarskih šparuga mogu se naci na web stranicama TZ-ova i brošuri Kalendar dogadanja.

Uz pomoc TZ-a Istarske županije organizirat ce se kao i svake godine prezentacije ove gourmet manifestacije u Veneciji, te u austrijskim gradovima Haslau, Schieflingu i Becu.

Službena promocija, koja ce oznaciti pocetak ove manifestacije, održat ce se u cetvrtak u konobi A Casa u Volpiji.


Podijeli: Facebook Twiter