Spartansi slavili u šijanskom obracunu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deseti dan 23. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2011 - Suzuki Motortech" donio je oglede trecega kola, "sito i rešeto" koje ce iznjedriti najboljih 16 družina što ce sljedeceg vikenda odluciti o pobjedniku najmasovnijeg ovogodišnjeg okupljališta haklera u Hrvatskoj.

Ono što su na prošloj "Ulici" stidljivo najavili, AS Viškovic Spartansi sad su samo potvrdili, a to je da su u ovom trenutku najjaca šijanska družina. Naime, MNK Šijana, haklerske perjanice ovog pulskog kvarta i finalisti "Ulice" iz 2008. godine, ponovili su lanjski doseg kad su nastup na turniru zakljucili vec u drugom kolu, dok su Spartansi ucinili barem korak dalje nego 2010. godine i plasirali su medu "sweet sixteen". To su nacinili na najsladi moguci nacin, pobjedom u "susjedskom" derbiju nad ŠUM Tattoo studijom (Šijanska udruga mladih). Golovima Stefana Fiorida i Igora Todorova Spartansi su do odmora vec vodili s 2:0, da bi se pocetkom nastavka u strijelce upisao i Ivan Šistov, prvi topnik lanjske "Ulice". Šest minuta prije kraja rezultat je smanjio Dragan Moravac, no premda su potom ŠUM-ovci izvukli golmana i maksimalno riskantno krenuli po preokret, rezultat se više nije mijenjao i Spartansi su ostali jedini šijanski predstavnici na turniru.

Porecani propustili priliku

Završni vikend na "Ulici" izborio je i rijecki Acapulco svladavši teškom mukom porecku Palestru. Ulogu papirnatih favorita Rijecani su opravdali vec nakon 58 sekundi igre kad je nakon duplog pasa s Radusinom poentirao Hamidovic i vecina prisutnih u Domu sportova "Mate Parlov" u tom je trenutku pomislila da je jedino pitanje koliko ce lopti do kraja završiti u Petkovicevoj mreži. No, s tim se nisu slagali Porecani i Bencic je uskoro iskoristio kratku povratnu loptu Tomljanovica da poravna rezultat. Rijecani su preko Halilovica ponovno došli u vodstvo, ali Matoševic krajem prvog te još jednom Bencic pocetkom drugom dijela u potpunosti su promijenili zbivanja u terenu. Mogli su hakleri Palestre u tom trenutku u potpunosti dotuci svoje protivnike, no sjajno je u nekoliko navrata reagirao Širola na golu Acapulca, da bi potom Radusin nakon dvije precke napokon pogodio i mrežu za 3:3, a Halilovic tri minute prije kraja postavio konacnih 4:3.

Revija sedmeraca


Kako se zahuktavalo trece kolo, nizali su se neizvjesni susreti u kojima su sedmerci odlucivali pobjednika. Seriju je otvorio dvoboj izmedu Lišjere kod Koste i Vita leve Elektrometala, nakon kojega su Porecani, cetvrti nositelji i osvajaci "Ulice" 2008. godine, preselili u gledalište. Daleko od toga da su hakleri Lišjere do velikog trijumfa stigli "bunkericom", štoviše vodili su u regularnom dijelu 2:0 i 3:1, no možda im je ovakva pobjeda još i slada. Nakon cetvrtog, skoro je turnir u trecem kolu završio i za druge nositelje MNK Jaši, ali nakon što su protiv Caffeterije Al verde najprije vodili 1:0, pa potom primili dva pogotka, uspjeli su izboriti "rulet sedmeraca" u kojem je kuglica stala na njihovom broju.

Lošije srece bili su hakleri Pizzerije Jupiter, osvajaci prve dvije obnovljene "Ulice", za koje je još jednom na ovom turniru kobna bila "bijela tocka". Djelomicno su i sami za to krivi, jer su od "tisucu" stvorenih prilika samo jednom uspjeli svladati sjajnog Davida Toncinica na golu Elektro Percana, tvorca ližnjanskog slavlja. "Poker" sedmeraca zakljucio je dvoboj izmedu Indio Signal Sistema i Visitors Pansiona sport, u kojem su Fažanci prvi dio riješili u svoju korist pogotkom Stojanovica, da bi u nastavku golom Maksica pobjednici "Ulice" iz 2007. godine trasirali put prema "pobjednickim" kaznenim udarcima.

Inace, organizatori su bili primorani prije završnog vikenda otvoriti i drugu tribinu Doma sportova "Mate Parlov". Naime, premda su na rasporedu bili tek susreti trecega kola, gledatelji su u velikom broju dolazili u dvoranu i negdje oko 18.30 sati jedna tribina je bila premala da primi oko tisucu ljubitelja malog nogometa. (Ivica CEROVAC, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter