Šparoge caprese

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još su naši stari šparogu prepoznali kao posebnu namirnicu, poznate su nam njezine diureticke vrijednosti, a nekada su je koristili i kao lijek.

Danas je zbog svoje energetske i nutritivne vrijednosti, malo bjelancevina, ugljikohidrata, masnoca, puno minerala, nezaobilazna na jelovnicima, a cesto se preporucuje i u raznim dijetama.

Sastojci (za 6 osoba):
30 dkg šparoga (ocišcenih), 30 dkg mladog ovcjeg sira, 1 dcl maslinovog ulja, limun, papar, sol, crne masline, rajcica.

Priprema:
Ocišcene vrhove šparoga skuhati u slanoj vodi te ih zaciniti maslinovim uljem, sokom od limuna, solju i paprom. Na tanjur složiti zacinjene šparoge te na njih položiti narezani sir i rajcice i zaciniti paprom. Po želji dekorirati maslinama.


Podijeli: Facebook Twiter