Španjolski strojovođa pritvoren zbog nemara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Strojovođa vlaka koji je u srijedu iskočio iz tračnica u blizini španjolskoga grada Santiaga de Compostele, pri čemu je smrtno stradalo 78 osoba, pritvoren je zbog nemara, jer se sumnja da je prevelikom brzinom ušao u opasan zavoj. Strojovođa (52), čija je fotografija u četvrtak objavljena u svim medijima, nije uspio zakočiti na vrijeme, a vozio je brzinom od 190 km na sat na mjestu na kojemu je ograničenje brzine 80 km/h, prenio je list El Pais.

Strojovođa je prekasno počeo kočiti na mjestu na kojemu nije dopuštena tolika brzina, piše El Mundo. Galicijska policija u petak je izvijestila da je lakše ozlijeđeni strojovođa najprije hospitaliziran, a nakon liječničkog pregleda priveden zbog nemara. Policija je izvijestila da ima crne kutije koje će biti predane pravosuđu.

Tragedija se dogodila u srijedu u 20.41 kada je nekoliko vagona iskočilo iz tračnica samo četiri kilometra od kolodvora u Santiagu. Prema izjavama svjedoka, u trenutku nesreće čula se glasna eksplozija. U vlaku je bilo 247 osoba. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter