Španjolska: Uhićene 3 osobe povezane s Islamskom državom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolska policija uhitila je u subotu dva muškarca i jednu ženu u Barceloni i Granollersu pod sumnjom da su novačili radikale te ih slali u redove Islamske države, priopćio je španjolski ministar unutarnjih poslova Jorge Fernández Díaz, 23 dana uoči parlamentarnih izbora u Španjolskoj.

Od početka godine u Španjolskoj je uhićeno 68 osoba osumnjičenih za podupiranje Islamske države koja je preuzela odgovornost za napade u Parizu u kojima je ovaj mjesec ubijeno 130 osoba.

Policijska akcija počela je u 6 sati u centru Barcelone gdje su agenti upali u stan u kojem su se nalazila dvojica muškaraca starih 32 i 42 godine porijeklom iz marokanske luke Tanger. Oko 30 policajaca sudjelovalo je u akciji te sada pretražuju računala uhićenih sumnjajući da su preko društvenih mreža širili džihadističke ideje te novačili ljude za odlazak u Siriju i druga žarišta.

U 30 kilometara udaljenom Granollersu istovremeno je uhićena 24-godišnja djevojka, koju su agenti navodno nadgledali nekoliko dana, i koja je u stanu već imala spremljenu torbu.

Privođenja u subotu drugo su uhićenje u Španjolskoj nakon napada na Pariz. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter