Španjolska: Uhićena 2 islamistička ekstremista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolska policija u utorak je uhitila dvojicu ekstremista, jednog Alžirca i jednog Marokanca, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova, dodajući kako se sumnja da obojica pripadaju radikalnoj grupi bliskoj Al Kaidi, Aqmi.

Jedan osumnjičenik uhićen je u sjevernom španjolskom gradu Zaragozi, a drugi na jugoistoku zemlje u Murciji, nakon istrage u kojoj su sa španjolskom policijom surađivale francuska i marokanska policija, stoji u priopćenju policije.

Prema prvim saznanjima istrage, obojica su vjerojatno članovi radikalne ćelije bliske terorističkoj organizaciji Aqmi, stoji u priopćenju. Riječ je o dvojici militanata koji su "postali radikalni u posljednje vrijeme, nakon pristupa radikalnim džihadističkim internetskim stranicama", objasnio je sudski izvor.

Ministarstvo unutarnjih poslova, koje nije objavilo pojedinosti, izvijestilo je da profil dvojice uhićenih muškaraca odgovara profilima braće Carnajev, podrijetlom Čečena, optuženih za napad u Bostonu. Obojica uhićenih bili su korisnici radikalnih islamističkih platforma odakle su članovi Aqmija regrutirali potencijalne kanididate u svoje radikalne profile, objavilo je ministarstvo. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter