Španjolska u žalosti, policija ispituje strojovođu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolska policija trebala bi danas ispitati strojovođu vlaka koji je u srijedu navečer zbog prevelike brzine iskočio iz tračnica kod poznatog svetišta Santiaga de Compostele, pri čemu je poginulo najmanje 80 ljudi, dok u zemlji traje trodnevna žalost, doznaje se iz službenih izvora.

Sudac zadužen za istragu nesreće naložio je policiji da ispita strojovođu, 52-godišnjeg Francisca Josea Garzona, koji se nalazi u bolnici. Nije poznato je li teško ozlijeđen. Strojovođa nije uhićen, no čuva ga policija, a ispitan bi trebao biti tijekom dana.

Željeznička kompanija Renfe objavila je da strojovođa radi za njih već 30 godina i više od deset godina vozi vlakove. Na liniji na kojoj se dogodila nesreća vozio je oko godinu dana.

U bolnici se još nalazi 95 ljudi, od kojih je 32, uključujući četvero djece, u ozbiljnom stanju. Liječnici još pokušavaju identificirati tijela 13 žrtava.

Vlak je uletio u zavoj brzinom od 190 km na sat, po mjesnim medijima, dok je ograničenje brzine bilo 80 km na sat. U petak ujutro nastavljen je promet na pruzi paralelnoj onoj na kojoj se dogodila nesreća.

Španjolski premijer Mariano Rajoy, rodom iz Galicije, posjetio je u četvrtak mjesto nesreće i žrtve u bolnici. U zemlji je proglasio trodnevnu žalost. Žrtve su posjetili i kralj Juan Carlos s kraljicom Sofijom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter