Španjolska u polufinalu Eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Branitelji naslova europskog prvaka, nogometaši Španjolske plasirali su se u polufinale EURA u Poljskoj i Ukrajini zahvaljujuci 2:0 (1:0) pobjedi protiv Francuske u cetvrtfinalu odigranom na Donbass Areni u Donjecku. Strijelac oba gola bio je Xabi Alonso (19, 90+1-11m) u svom 100. nastupu za reprezentaciju. Sudio je Nicola Rizzoli (Italija).

FRANCUSKA: Lloris, Reveillere, Adil Rami, Koscielny, Clichy, Debuchy (od 64 Ménez), Cabaye, Yann Mvila (od 79 Giroud,), Malouda (od 64 Nasri), Ribery, Benzema.

ŠPANJOLSKA: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Pique, Jordi Alba, Xavi Hernandez, Busquets, Xabi Alonso, David Silva (od 65 Pedro Rodríguez), Fabregas (od 67 Torres), Iniesta (od 84 Santi Cazorla).

Bila je to najdosadnija utakmica na Euru. Španjolci su "davili" svojim beskrajnim dodavanjima, a Francuzi su bili nemocni. Španjolska je pocela bez klasicnog napadaca, sa šest veznjaka, a Francuzi su krenuli sa cak pet branica.

Dosadno prvo poluvrijeme urodilo je samo jednom pravom prilikom iz koje je postignut pogodak. Jordi Alba se probio po lijevoj strani i ubacio za Xabija Alonsa, koji sa desetak metara glavom pogada mrežu, i Španjolska vodi od 19. minute. Lijepi poklon za Xabija Alonsa, koji je ubilježio 100. nastup za reprezentaciju.

Francuzi su samo jednom zaprijetili u prvom dijelu, u 32. minuti iz slobodnog udarca. Sa 25 metara dobro je pucao Cabaye, ali Casillas brani.

U drugom dijelu jednako nezanimljivo, kao i u prvom. Francuzi su imali dvije poluprilike, u 60. minuti Ribery je ubacio, a Debuchy puca glavom sa desetak metara, ali iznad grede. U 70. minuti Ribery se probio u kazneni prostor, ali se je na kraju spetljao.

Španjolci su u 61. minuti mogli odluciti utakmicu. Xavi Hernandez odlicno je uposlio Fabregasa, ali vratar Lloris je izašao na vrijeme sa gola i pokupio je loptu.

Konacnu potvrdu prolaska u polufinale Španjolci su izborili u sudackoj nadoknadi (90+1) iz kaznenog udarca. Pedra Rodrígueza u kaznenom prostoru oborio je Reveillere, a siguran izvodac 11-erca bio je Xabi Alonso.

Španjolska ce u polufinalu u srijedu takoder u Donjecku igrati protiv Portugala. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter