Španjolska policija u sjedištu vladajuće stranke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolska policija 14 je sati u četvrtak i petak pretraživala sjedište vladajuće Narodne stranke (PP), a sve u sklopu istrage o korupciji koja je početkom godine već zaprijetila destabilizacijom vlade premijera Mariana Rajoya.

Na temelju naloga istražnog suca Pabla Ruza policija je u četvrtak navečer počela pregledavati dokumente i račune koji bi mogli pružiti dokaze o izvanknjiškom plaćanju obnove zgrade, a radovi su trajali od 2005. do 2011., rekao je glasnogovornik PP-a.

Ne zna se ishod racije u zgradi u središtu Madrida, rekao je jedan pravosudni izvor i dodao da je akcija završila u petak ujutro.

Na konferenciji za novinare u Bruxellesu premijer Rajoy rekao je da je stranci dao upute da surađuje s istragom. "Apsolutno poštujem svaku odluku suda. Čekamo odluku, ali nismo zabrinuti", rekao je.

Ruz provjerava crni fond koji je vodio nekadašnji blagajnik PP-a Luis Barcenas i kojim su milijuni eura u gotovinskim donacijama odlazili od građevinskih magnata u džepove stranačkih čelnika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter