Španjolska - Hrvatska 24:26

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu treceg kola skupine 2 kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo 2012. godine reprezentacija Hrvatske je u Ciudad Realu pobijedila Španjolsku 26:24 (8:9) i preuzela vodstvo u skupini s maksimalnih šest0 bodova. Ovom pobjedom Hrvatska je nacinila veliki korak prema završnici europskog prvenstva u Srbiji, a trijumfom protiv Španjolske u nedjelju u Splitu, prakticki bi i osigurala plasman na EP.

Premda su Španjolci, broncani s posljednjeg SP-a, bili veliki favorit, hrvatski rukometaši su vrlo zrelom igrom, posebice u drugom poluvremenu, došli do važnih bodova. Španjolska je prvom poluvremenu bila bolja. U dva navrata je imala i dva gola viška (3:1, 9:7), dok je Hrvatska prvo i jedino vodstvo imala u 25. minuti (7:6). Kada su domacini na otvaranju drugog dijela stigli na plus cetiri (12:8) cinilo se kako ce lagano do bodova. No, tada se bude naši. Dižu ritam u obrani, a u napadu prijete sa svih pozicija i u 45. minuti Hrvatska dolazi do tek drugog vodstva u utakmici (17:16). Od tada nije ispustila prednost, a nekoliko navrata imali smo i plus tri.

Najefikasniji igraci u hrvatskim redovima bili su Duvnjak sa 6, Cupic s pet, Bicanic i Štrlek s po cetiri, dok je Balic dodao tri gola. Šego je na vratima sakupio 11 obrana. Španjolske redove predvodili su Guardiola i Parrondo s po pet golova. U drugom dvoboju iz skupine Litva je pobijedila Rumunjsku 24:23.U iducem kolu Hrvatsku ponovo ocekuje utakmica protiv Španjolske, a utakmica je na rasporedu u nedjelju u Splitu. U drugom susretu sastaju se Rumunjska i Litva.


Podijeli: Facebook Twiter