Španjolki iz torbice otuđen novčanik

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je 7. srpnja između 11 i 12 sati, u Decumanusovoj ulici u Poreču, iskoristio nepažnju 58-godišnje španjolske državljanke te joj iz torbice otuđio novčanik s novcem, osobnim ispravama i bankovnim karticama. Time ju je oštetio za više tisuća kuna.

Obzirom da je tijekom turističke sezone problematika krađa, posebice džepnih krađa nešto izraženija, Policijska uprava istarska upozorava građane da pripaze na svoje stvari jer je dovoljna i mala neopreznost da netko postane žrtvom džepne krađe.

Džepne krađe najčešće se događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim ''prometnim'' mjestima. Počinitelji mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a uglavnom rade u skupinama ? jedna osoba odvlači pozornost, dok druga zavlači ruku u džep ili torbicu i izvlači novčanik te ga predaje trećoj osobi, koja potom nestaje u gužvi. (K. T.)


Podijeli: Facebook Twiter