Španjolci penalima do finala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom polufinalnom susretu Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini reprezentacija Španjolske je u Donjecku pred 48.000 gledatelja nakon izvodenja jedanaesteraca pobijedila Portugal 4:2. Donbass Arena. Sudac Cüneyt Çakar (Turska)

ŠPANJOLSKA:
Casillas, Piqué, Ramos, Arbeloa, Alba, Iniesta, Xavi (od 87. Pedro), Alonso, Busquets, Silva (od 61. Navas), Negredo (od 54. Fabregas)

PORTUGAL: Patrício, Alves, Pepe, Coentrao, Pereira, Veloso, Moutinho, Meireles (od 112 Varela), Nani, Ronaldo, Almeida (od 81. Oliveira)

Nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka, a nažalost niti previše prigoda. Bila je to jedna od najslabijih utakmica na dosadašnjem dijelu prvenstva.

Prilikom izvodenja jedanaesteraca za Španjolsku su zabili Iniesta, Pique, Ramos i Fabregas, dok je Xabi Alonso bio neprecizan, a za Portugal su zabili Pepe i Nani, Alves je pogodio vratnicu, dok je Iker Casillas obranio udarac Moutinha.

Španjolska je pobjedom ušla u trece uzastopno finale nekog velikog natjecanja nakon što je prije dvije godine slavila na svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a 2008. godina na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj. Pobjedom u finalu 'furija' bi postala prva reprezentacija koja je spojila tri naslova. Španjolska je u završnici EP-a igrala još dva puta - 1964. godine je osvojila prvo mjesto, dok je 1984. godine u finalu izgubila od Francuske.

U drugom polufinalnom dvoboju u cetvrtak u Varšavi se sastaju Njemacka i Italija.


Podijeli: Facebook Twiter