Španjolci kritiziraju košarkaše zbog propuštene prednosti protiv Hrvatske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolski mediji kritizirali su u ponedjeljak košarkašku reprezentaciju nakon poraza od Hrvatske 72-70 na startu olimpijskog turnira te ističu propuštenu prednost od 14 koševa, koliko su Španjolci najviše imali u dvoboju s izabranicima Aleksandra Petrovića.

Sportske novine Marca napominju kako Pau Gasol i Nikola Mirotić s ukupno 45 od 70 koševa nisu bili dovoljni za spas Španjolske. Dnevni list AS ističe: "Španjolska zaspala i propustila prednost od 14 koševa". Dnevnik El País također ukazuju na prednost koju je imala Španjolska. Novine El Mundo zaključuju: “Neobjašnjiv kolaps Španjolske na otvaranju protiv Hrvatske”.

Španjolski mediji ističu kako Gasol i Mirotić nisu bili dovoljni te ukazuju na odličnu predstavu najboljeg hrvatskog strijelca Bojana Bogdanovica s 23 koša.

"Senzacionalni Bogdanović vodio Hrvatsku do preokreta" i "Španjolska pala u debiju protiv Hrvatske", ističe televizija TVE.

"Nitko nije očekivao ovakav rezultat jer je Španjolska vodila gotovo čitav susret", istaknuo je voditelj na jutarnjim vijestima.

Pau Gasol, najbolji španjolski strijelac sa 26 koševa, rekao je nakon poraza od Hrvatske sa 70-72 u prvom kolu Olimpijskih igara kako su hrvatski košarkaši igrali čvrsto te aktualnom europskom prvaku nanijeli bolan poraz koji ih je doveo u tešku situaciju uoči nastavka natjecanja.

"Ovaj poraz boli. Uz razliku koju smo bili postigli, s iskustvom i kvalitetom koju imamo, trebali smo to kapitalizirati i održati razliku do kraja. Oni su igrali čvrsto i iskoristili priliku pobijediti nas. Ovaj nas je poraz doveo u težu situaciju, čini se da nam se ovo događa na gotovo svakom prvenstvu", rekao je Gasol za španjolsku javnu televiziju TVE.

Trener španjolske reprezentacije Sergio Scariolo istaknuo je kako je "zadnja četvrtina bila užasna".

“Pet puta smo izgubili loptu, radili i druge greške te unatoč tome mogli smo se vratiti u utakmicu, no na kraju nismo izbjegli poraz”, izjavio je.

“Oni su uglavnom učinili isto što i u utakmicama protiv Grčke i Italije na predolimpijskom turniru u Torinu kojeg su osvojili. Mi smo i na drugim natjecanjima znali izgubiti prvu utakmicu i sve ispraviti”, napomenuo je Scariolo s kojim je Španjolska prošle godine osvojila naslov europskog prvaka, a u Rio de Janeiru će tražiti put prema trećem uzastopnom olimpijskom finalu.

Sergio Rodriguez također napominje kako su znali gubiti u početnim utakmicama.

“Znamo put, nadam se da će i ovaj turnir završiti kao i ostali koje smo počeli porazom”, rekao je.

“Ovo je bila utakmica koju smo kontrolirali, Hrvatska je smanjivala razliku i na kraju uspjela preokrenuti. Utakmicu smo trebali završiti u trećoj četvrtini, to nismo učinili, i sada moramo naučiti nešto iz ovoga”, zaključio je budući suigrač našeg Darija Šarića u Philadelphiji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter