Španjolci i Nijemci favoriti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolska i Njemacka su najveci favoriti za osvajanje naslova europskog prvaka na nogometnom EURU 2012 što ce se od 8. lipnja do 1. srpnja održati u Poljskoj i Ukrajini, mišljenje je vecine izbornika 16 reprezentacija-sudionika koji su nazocni seminaru Uefe u Varšavi.

Španjolska je favorit broj jedan i za hrvatskoga izbornika Slavena Bilica, koji je u izjavi za AFP dodao kao šanse za naslov imaju Nijemci i Nizozemci, te tradicionalno jake nogometne nacije poput Engleske i Italije. Za njemackog izbornika Joachima Loewa Španjolska je najveci favorit,a sve ostale reprezentacije ce se boriti za finale. Njemacka je u vrlo teškoj skupini s Portugalom, Nizozemskom i Danskom, te je Loew dodao kao je primarni cilj njegove reprezentacije plasman u cetvrtfinale.

I irski izbornik Giovanni Trappatoni najviše izgleda za ukupnu pobjedu daje Španjolcima, kao vrlo jake momcadi izdvaja Englesku, Njemacku i Nizozemsku."To su favoriti, ali su iznenadenja moguca. Sjetimo se samo naslova Grka prije osam godina u Portugalu", dodao je Trapattoni. Izbornik poljske reprezentacije Franciszek Smuda takoder kao glavne pretendente za naslov vidi Španjolce i Nijemce. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter