Spaljena droga vrijedna 50 milijuna $

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mianmarske vlasti u nedjelju su spalile veliku kolicinu zaplijenjene droge, uglavnom opijuma, ukupne vrijednosti od oko 50 milijuna dolara, obilježivši i radno na taj nacin UN-ov dan borbe protiv droge.

"Moramo se još više angažirati na nastojanju da iskorijenimo narkotike svim sredstvima", rekao je ministar unutarnjih poslova, general Ko Ko na svecanosti održanoj u povodu UN-ova dana borbe protiv droge u glavnome gradu Naypyidawu.

Medu zaplijenjenom drogom bilo je 4,5 tona opijuma i 146 kg heroina. Nova civilna vlada, osnovana tri mjeseca nakon odlaska hunte s vlasti, koja je unatoc tomu pod kontrolom vojske, "nastavit ce se boriti protiv ove pošasti dok ona ne bude u potpunosti iskorijenjena s ovih podrucja", rekao je general.

Mianmar do 2014. namjerava iskorijeniti bilo kakvu trgovinu drogom, što ce biti prilicno teško s obzirom na podatke UN-ova ureda za borbu protiv droge i kriminala, prema kojima je ta zemlja postala veliki proizvodac heroina - proizvodnja se u odnosu na 2010. povecala za 20 posto.


Podijeli: Facebook Twiter