Spajanje brata radija i sestre televizije za bolju sinergiju

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Otvorenje novih prostora HRT Centra Pula održano je u subotu u OTP banci u Dalmatinovoj ulici pred brojnim uzvanicima.

- Brat radio i sestra televizija sada djeluju pod zajedničkim krovom, zajedno kreiraju program koji će, vjerujemo biti sve bolji i bolji, kazala je Dorina Tikvicki, voditeljica inauguracije novih prostora, koji su smješteni na drugom katu OTP banke i obuhvaćaju 920 metara četvornih, i gdje zajedno djeluju Radio Pula i Hrvatska televizija, odnosno HRT Centar Pula.

Ravnatelj HRT Centra Pula Sanjin Berc kazao je da su nakon 55 godina djelovanja radija, i nekoliko desetljeća pulskog dopisništva televizije, sada dvije ustanove pod istim krovom i da su postale u svakom smislu jedna jedinstvena kuća.

Glavna urednica Radio Pule Tatjana Kaštelan rekla je da je to veliki korak za oba medija te da će zajedno raditi još bolje i uspješnije.

Pulska dogradonačelnica Elena Puh Belci naglasila je svoje zadovoljstvo što će sada ova dva medija djelovati iz suvremeno opremljenih prostora. Istarski župan Valter Flego kazao je "živimo u informatiziranom i globaliziranom svijetu, informacije su vrlo važne, i uspoređujem ih s javnopotrebnim uslugama, a ovdje je sada sinergija podignuta na najviši nivo".

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman naglasio je da "grad Pula i Istarska županija svojim uzbudljivim društvenim i gospodarskim životom zaslužuju što bolje radijske i tv usluge. To je spajanje brata radija i sestre televizije, a njihov pomladak bit će internet, zbog novih generacija koje doživljavaju medije na drukčiji način.

Ovaj nepodnošljivo vrući ljetni dan i veliko uzbuđenje neka kumuju otvaranju ovih prostora, dakako uz riječi zahvale svim sadašnjim i bivšim djelatnicima te posebno umirovljenicima koji su uložili u rad ovih medija puno energija, vremena i znanja".

Budimir Žižović, odnedavno umirovljeni ravnatelj HRT Centra Pula rekao je da je uvijek kreativnost bila ispred tehnike, a sada su tehničke mogućnosti veće nego ikada, no treba i dalje njegovati kreativnost jer tehnika sama neće napraviti velike rezultate.

Otvorenju su prisustvovali saborski zastupnici, predstavnici vjerskih zajednica, gradonačelnici i načelnici općina i drugi uvaženi gosti. Za glazbeni intermezzo bili su zaduženi Bruno Krajcar i Ludvik Slana iz glazbene redakcije Radio Pule, Teranke, te sastav Nola. Ovom su prigodom Magdalena Vodopija i Goran Radman potpisali ugovor o suradnji HRT-a i Sajma knjige u Istri, i to ne samo u vidu izvještavanja, već zajedničkog kreiranja dijela programa. (V. BEGIĆ )


Podijeli: Facebook Twiter