Spahić: Općina Vižinada mi uskraćuje vodu

Muhamed Spahić na parcelu je donio stvari iz kuće koju je prodao (V. H.)
Muhamed Spahić na parcelu je donio stvari iz kuće koju je prodao (V. H.)

"Općina Vižinada osporava mi priključak vode za moje poljoprivredne parcele", riječi su kojima nam se obratio Muhamed Spahić iz Vižinade, ogorčen što ga se, kako je rekao, tretira kao građanina drugog reda. U Istri živi 40 godina, do travnja lani živio je u kući u centru Vižinade, ali je nakon zdravstvenih problema tu nekretninu prodao i kupio dvije poljoprivredne parcele u selu Markovići kraj Božjeg Polja, gdje je odlučio živjeti.

Od Općine i Istarskog vodovoda tražio je priključak za navodnjavanje poljoprivredne parcele, ali mu je Općina to odbila, uz objašnjenje da se ondje ne bavi poljoprivredom. Spahić, naime, na parcelama živi u trošnoj kamp-kućici, oko koje je sakupio sve što mu je ostalo od bivše kuće, staru stolariju, limariju i namještaj, u blizini drži kokoši, a kad dođu bolji vremenski uvjeti, namjerava uzgajati povrće za što mu je potrebna voda. To je, kaž, jedino što traži i smatra da mu Općina to treba omogućiti.

- Nemam nikakva primanja, osim 350 kuna socijalne pomoći, i moram se nekako snaći za život. Nisam tražio novčanu pomoć od Općine. Bolestan sam, šećeraš na inzulinu, živim na ovoj parceli i jedino što tražim je taj priključak vode, a načelnik mi to ne da, kaže Spahić. Smatra da svi građani mogu dobiti priključak osim njega, te tvrdi da ga se vrijeđa na nacionalnoj razini.

Načelnik Marino Baldini veli da dobivanje priključka za vodu nema veze s nacionalnošću. Kako nam je rekao, Sektor za nekretnine i prostorno planiranje koji čine tri člana iz svih političkih stranaka razmatrao je Spahićev zahtjev i bio jednoglasan oko odluke da mu se ne može udovoljiti. Baldini veli da nema zakonskih mogućnosti za dobivanje priključka s obzirom na stanje na parceli, na kojoj se ne može obavljati poljoprivredna djelatnost jer su tamo deponirani drugi predmeti, zbog kojih su imali i pritužbe stanovnika Markovića. (Vedrana HABEREITER)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 

 - GO02370510.jpg

 

V. HABEREITER

 

 - GO02003421.jpg

Načelnik Marino Baldini

J. PREKALJ

 


Podijeli: Facebook Twiter