Špadići: "Labudica" bez vozača "pomela" dva auta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U naizgled stravičnoj prometnoj nesreći na cesti Poreč - Špadići, odnosno na raskrižju ceste između naselja Finida i Špadići i makadamskog puta prema Gulićima, jutros oko 7 sati, 80-tonski kamion s takozvanom "labudicom" i strojem nekontrolirano se, bez vozača za upravljačem, sjurio makadamom cestom prema glavnoj cesti i usput pomeo dva vozila. Teretno vozilo zaustavilo se popreko na glavnoj cesti. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Prema policijskom izviješću, teretnim vozilom MAN s priključnim vozilom u vlasništvo pravne osobe iz Vinkovaca, upravljao je 37-godišnjak. Kretao se makadamskim putem iz smjera Gulići. Prije raskrižja s glavnom cestom, vozač je zaustavio vozilo "bez da je prije napuštanja vozila poduzeo sve mjere kojima sprječava da vozilo krene s mjesta na kojem je ostavljeno". Drufim riječima, zaboravio je dignuti ručnu kočnicu.

Zbog toga je došlo do nekontroliranog kretanja teretnog i priključnog vozila te potom i naleta teretnjaka u stražnju stranu zaustavljenog automobila Mazda, vinkovačkih oznaka, vlasništvo pravne osobe iz Vukovara. Od siline udarca, Mazda je udarila u zaustavljeni automobil Opel Combo, također vinkovačkih oznaka, vlasništvo pravne osobe iz Vukovara, koji je odbačen u nisko raslinje. Kamion se nastavio nekontrolirano kretati te je prešao na cestu, a zaustavio se u zaštitnoj ogradi nogostupa, odnosno dijelom na zemljanoj površini.

Dio ceste od porečke benzinske postaje Crodux do Špadića zbog očevida je bila zatvorena za sav promet od 7.25 do 13 sati. Prometovalo se obilazno. (M. SARDELIN)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter