SP VATERPOLO: Hrvatska u polufinalu protiv Grčke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva u Kazanu nakon što su u četvrtfinalu svladali Crnu Goru s uvjerljivih 10:4 (1:0, 3:0, 3:3, 3:1).

Hrvatska se šesti put zaredom plasirala u polufinale SP-a, a taj je rezultat ostvarila na impresivan način. Protiv Crne Gore su izabranici Ivice Tucka odigrali sjajno u obrani, a usto su u prvom poluvremenu odlično koristili situacije s igračem više.

Vratar naše reprezentacije Josip Pavić u prve je dvije četvrtine sakupio čak 11 obrana, dok su sva četiri pogotka hrvatski igrači postigli s igračem više u bazenu. U prvoj četvrtini jedini uspješan bio je Antonio Petković, a u drugoj su se u strijelce još upisali Petar Muslim, Luka Bukić i Fran Paškvalin. Početkom treće četvrtine Muslim je svojim drugim pogotkom povisio na 5:0 prije no što su Crnogorci napokon pronašli način kako svladati Pavića.

Početak treće četvrtine bio je jedino krizno razdoblje naše reprezentacije, Crnogorci su smanjili na 5:2 i imali napad s igračem više za smanjenje na 5:3 i povratak u susret, ali nakon što nisu iskoristili tu situaciju više nisu dobili novu priliku.

Muslim i Šetka su početkom četvrte četvrtine s dva dalekometna šuta odveli Hrvatsku na šest golova prednosti (9:3) što se pokazalo i konačnom razlikom u ovom dvoboju.

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bio je Muslim s tri gola, Bukić je dodao dva, a Petković, Sukno, Paškvalin, Šetka i Obradović po jedan. Tri od četiri gola za Crnu Goru bila su djelo Filipa Klikovca, a jedan Darka Brguljana.

Hrvatski vaterpolisti će u igrati protiv Grčke koja je tek nakon boljeg izvođenja peteraca svladala Australiju s 12:11 (1:0, 1:3, 3:1, 2:3; 5:4). Australija, koju s klupe vodi hrvatski stručnjak Elvis Fatović, je 38 sekundi prije kraja četvrte četvrtine povela 7:6, ali Grčka je s igračem više poravnala na 7:7 četiri sekunde prije isteka vremena i izborila izvođenje peteraca. U raspucavanju je svih pet Grka bilo precizno, dok je jedini neuspješan u redovima Australije bio njihov najbolji igrač Aaron Younger.

Hrvatska - Crna Gora 10:4 (1:0, 3:0, 3:3, 3:1)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar, Joković, Bukić 2, Muslim 3, Bušlje, Sukno 1, Paškvalin 1, Šetka 1, Obradović 1, Bijač.

CRNA GORA: Lazović, Dr. Brguljan, Pasković, Čučković, Da. Brguljan 1, Radović, Janović, Ukropina, Ivović, Murisić, Klikovac 3, Jokić, Šćepanović.

Igrač više: Hrvatska 6/11, Crna Gora 2/9. Peterci: Crna Gora 1 (0). (H)


Podijeli: Facebook Twiter